«Καρφιά» Καλογεράκη μέσα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Κρήτη
«Καρφιά» Καλογεράκη μέσα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά και διάφορα είπε στην εκπομπή «KRHTH ΣΗΜΕΡΑ»  με τη Νικολέτα Σφακιανάκη γύρω από το έργο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο οποίος δε παρέλειψε να πετάξει και αυτοδιοικητικά «καρφιά» προς τη περιφέρεια και άλλους ΟΤΑ.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος βρέθηκε νωρίτερα στο πλατό της εκπομπής, με φόντο φυσικά τις νέες εξελίξεις και τη πετυχημένη επιτέλους διενέργεια του επιμέρους διαγωνισμού για την ανάδειξη της εταιρείας που θα αναλάβει την όλη επίβλεψη του έργου.

Ο Ζαχαρίας Καλογεράκης σχολίασε τις  τελευταίες θετικές εξελίξεις. Παρέθεσε τα χρονοδιαγράμματα γύρω από τα επόμενα βήματα του διαγωνισμού μέχρι και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Έναρξη εργασιών την οποία και  προσδιόρισε , σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ «N.K.» για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος δεν έμεινε όμως μονάχα εκεί.

Απηύθυνε, σε αιχμηρό ύφος, εκ νέου κάλεσμα προς τους τοπικούς φορείς (δήμους και φυσικά Περιφέρεια Κρήτης) να κινητοποιηθούν και αυτοί γύρω από τα ζητήματα που σχετίζονται με το έργο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Όπως μάλιστα είπε καυστικά  κάποιοι μάδαγαν μαργαρίτες και κάποιοι συνεχίζουν να μαδάνε, ενώ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν τη στιγμή που βγαίνει επιβλέπων για το έργο, κάποιοι στην Κρήτη να επιμένουν να αμφισβητούν τόσο πολύ την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο  κ. Καλογεράκης ρωτήθηκε και για το θέμα των αποζημιώσεων των απαλλοτροιώσεων. Θέμα που «καίει» τους κατοίκους πολλών χωριών στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι είμαστε εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τις τιμές των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις και υπενθύμισε την ανάγκη γενναίων αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων  της περιοχής που πραγματικά «ξεκληρίζονται» λόγω του νέου αεροδρομίου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News