Κρήτη

Στο εδώλιο ξανά ο 31χρονος για το φονικό τροχαίο με το διανομέα

Μνήμες από το δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2008, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας νεαρός διανομέας ταχυφαγείου, ξυπνούν την Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσει για να δικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - ένας 31χρονος κτηνοτρόφος.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 17 ετών για το θάνατο του 29χρονου διανομέα ταχυφαγείου, Νίκου Πετράκη.

Ο 31χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ωστόσο, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο κι έτσι την Τετάρτη, δέκα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, η υπόθεση φτάνει ξανά στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, στο Ηράκλειο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου του 2008. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 31χρονος έκανε βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης, προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα.

Στη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, άνδρες του Λιμενικού Σώματος έκαναν σήμα στον 31χρονο να σταματήσει. Αντ’ αυτού, ο τελευταίος ανέπτυξε ταχύτητα και αφού παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, φτάνοντας στη συμβολή των λεωφόρων Καζαντζίδη και Ικάρου, ο κατηγορούμενος παραβίασε εκ νέου φανάρι που ήταν «κόκκινο». Εκείνη την ώρα, είχε την ατυχία, να διασχίζει την Ικάρου με μηχανάκι ο αείμνηστος Πετράκης.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο 29χρονος να τραυματιστεί σοβαρά. Όπως ανέφερε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν σταμάτησε τότε για να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο και τον άφησε αβοήθητο.

Ο Πετράκης διακομίστηκε στο εφημερεύον Νοσοκομείο και εισήχθη στην Εντατική. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έμελλε να υποκύψει τα τραύματά του.

 

Σχόλια