Άλλη μία διάκριση για το Κρητικό «Γεράκι»

Κρήτη
Άλλη μία διάκριση για το Κρητικό «Γεράκι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία διάκριση για έναν από τους καλύτερους διεθνώς, Έλληνες πιλότους, τον Κρητικό Γιώργο Ανδρουλάκη, ο οποίος κατάφερε να εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά εκτός συνόρων με τους μοναδικούς ελιγμούς του.

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, με καταγωγή από το χωριό Χάρακα του νομού Ηρακλείου, έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό επίδειξης με μαχητικά αεροσκάφη που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση του Payerne στην Ελβετία και ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες άλλους έμπειρους πιλότους.

Ο ιπτάμενος ήρωας, ο πιλότος της ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πιλοτάροντας ένα F-16 Solo Display, κατάφερε να «κόψει» την ανάσα όσων παρακολούθησαν το πρόγραμμά του και να δείξει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη τις εξαιρετικές δεξιότητες του προσωπικού της Ελληνικής Αεροπορίας.

Ο γνωστός πια Έλληνας πιλότος συνεχίζει να χαρίζει μοναδικό θέαμα σε κάθε του συμμετοχή σε ανάλογους διαγωνισμούς και να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό τόσο την συγκεκριμένη ιδιαίτερη κατηγορία της αεροπορίας όσο και την σχετικά νέα Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (γνωστή και ως F-16 Demo Team), αναφέρει το rethemnosnews.gr.

Μια ομάδα έμπειρων πιλότων που ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί την συνέχεια παρόμοιων ακροβατικών σμηνών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που διέπρεψαν με τις εμφανίσεις τους στους αιθέρες τη δεκαετία 1958 έως 1968, όπως  τα: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα» κ.α.

Συγκινεί η εξομολόγηση του πατέρα

Συγκινητική είναι η εξομολόγηση του Πολύβιου Ανδρουλάκη, πατέρα του Γιώργου Ανδρουλάκη, σε παλαιότερη εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για τα παιδιά του. 

Επίσης, ο Γιώργος Ανδρουλάκης, είχε αναφερθεί στο σθένος των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων όπου και ανήκει (Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team).

Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7E Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Δείτε τα αποσπάσματα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα": 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News