Direct το Παρατηρητήριο για την πρόγνωση καιρικών φαινομένων στην Κρήτη

Κρήτη
Direct το Παρατηρητήριο για την πρόγνωση καιρικών φαινομένων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονική σύμπραξη προκειμένου η Κρήτη να αποκτήσει ένα από τα πλέον σύγχρονα μοντέλα πρόγνωσης φαινομένων για το παράκτιο περιβάλλον του νησιού.

O χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα προκειμένου με την σφραγίδα του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ να δημιουργηθεί ένα δίκτυο παρατηρητηρίων για να καλύψει το κενό που σήμερα υπάρχει στην ακρίβεια προγνώσεων.

Διάβρωση ακτών, ασφάλεια παράκτιων υποδομών, απειλή για την πολιτισμική μας κληρονομιά. Είναι μόνο κάποιες από τις πολλές επιπτώσεις που καταγράφονται ήδη και στο νησί εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Η επιστήμη έρχεται να θωρακίσει την Κρήτη και ευρύτερα την Νότια Μεσόγειο παρέχοντας, την δυνατότητα της ορθής πρόγνωσης που μπορεί να προλάβει καταστάσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Επιχειρησιακή ωκεανογραφία και επιχειρησιακή μετεωρολογία ενώνουν δυνάμεις με στόχο μια πρωτοποριακή βάση δεδομένων που θα μπορεί να παρέχει σημαντικές πληροφορίες με μικρή πιθανότητα απόκλισης για τον αέρα, την βροχή, το κύμα. . .

Το επιστημονικό εγχείρημα εκτιμάται πως σε δύο χρόνια θα έχει δώσει τα πρώτα ορατά αποτελέσματα αλλάζοντας τα δεδομένα για τον τουρισμό, τις μεταφορές, την αλιεία, την πολιτική προστασία.

Θέτουμε στο επίκεντρο την επιστημονική αυτή συνεργασία και αναζητούμε εξειδικευμένες απαντήσεις με καλεσμένους:

Νίκο Καμπάνη, Επικεφαλής Εργαστηρίου Παράκτιας& Θαλάσσιας Έρευνας Ι.Τ.Ε

Μανόλη Λέκκα, Μετεωρολόγο

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 23:00 με την Στέλλα Τερζάκη στο Direct στην ΚΡΗΤΗ TV το Παρατηρητήριο για την πρόγνωση καιρικών φαινομένων στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News