Κατάφερε να πάρει σύνταξη ενώ χρωστούσε 14 δάνεια

Κρήτη
Κατάφερε να πάρει σύνταξη ενώ χρωστούσε 14 δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 77χρονος Κρητικός αδυνατούσε να πάρει σύνταξη εξαιτίας παλαιότερων χρεών που είχε σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

Ο 77χρονος χρωστούσε περισσότερα από 45.000 ευρώ αλλά κατάφερε να σώσει την περιουσία του, να ρυθμίσει τις δόσεις του δανείου και τελικά να πάρει τη σύνταξη του.

Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων ρύθμισε το χρέος του σε 14 δάνεια διατάσσοντας να καταβάλλει 250 ευρώ μηνιαία δόση αναλογικά σε τέσσερις τράπεζες, Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ.

Ο 77χρονος από τα Χανιά έχει μηνιαίο εισόδημα 1.632 ευρώ τον μήνα (750 ευρώ από σύνταξη και 882 ευρώ από ενοίκιο καταστήματος). Ταυτόχρονα ο ηλικιωμένος τελεί σε διάσταση με τη σύζυγο του ενώ δεν έχει παιδιά. Επίσης, είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Την ίδια ώρα, ο 77χρονος κατάφερε να πάρει και τη σύνταξη που δικαιούται από τον ΟΑΕΕ, ενώ το Ειρηνοδικείο Χανίων έκρινε ότι συντρέχει στα πρόσωπο του αιτούντος οι προϋποθέσεις ένταξης του στο νόμο Κατσέλη.

Επίσης, έκρινε ότι δε συντρέχει επείγουσα περίπτωση και κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στα συμφέροντα του και αποφάσισε τα εξής:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής

2) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του αιτούντος

3) Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του αιτούντος

4) Ορίζει να καταβάλλει 250 ευρώ μηνιαία δόση αναλογικά καταβαλλόμενο στον Ασφαλιστικό Φορέα, στο Δημόσιο και στις πιστώτριες τράπεζες

Για ενημέρωση, συμβουλευτική ένταξη στον νόμο Κατσέλη, ή σε μεσολάβηση με τις τράπεζες, κάθε υπερχρεωμένος, μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, καθημερινά, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140 ή στο email [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News