Κρήτη

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτουν 48 συμβασιούχοι του Δήμου

Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας

Στη λογική του «Φύγε Εσύ- Έλα Εσύ» για άλλη μία φορά το Υπουργείο Εσωτερικών που ρίχνει στον «καιάδα» της ανεργίας τους συμβασιούχους των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων με απολυτήριο Δημοτικού.

Kι αυτό γιατί δεν μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την παραμονή τους στον εργασιακό χώρο, παρά τη δέσμευση Π. Σκουρλέτη από το 2017, πως της πολιτικής λύσης θα ακολουθούσε νομοθετική. Με βάση τη λογική αυτή 31 Μαρτίου οι εκατοντάδες εργαζόμενοι ανά τη χώρα πρέπει να αποχωρήσουν, εκ των οποίων οι 48 στο Δήμο Ηρακλείου, παρά τις προσπάθειες που επιχείρησαν μέχρι σήμερα ΓΣΕΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ.

Στη λύση εγγράφου επιστολής προς την Κυβέρνηση που θα φέρει το χαραχτήρα ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προχωρούν από κοινού στο Ηράκλειο Δήμος-Συμβασιούχοι και ΕΚΗ, όπως ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας είπε στο Ράδιο 98,4 στη σκιά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε τις οκτάμηνες συμβάσεις για 105 νεοπροσλαμβανόμενους.

Η Κυβέρνηση έχει τη λύση αν θέλει στα χέρια της, η θέση του συμβασιούχου Λεωνίδα Βασιλείου. Δύσκολη ερώτηση για τον ίδιο η στήριξη τους από την Ομοσπονδία τους.

Τιμωρούν τους Συμβασιούχους και τους πετούν εκτός εργασίας, την ώρα που πριμοδοτούν την ανεργία με επιπλέον μόρια, στην αντίφαση αυτού του παραλογισμού, λέει επίσης στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

 

Σχόλια