default-image

«Βασανιστικό» εξεταστικό κέντρο το σχολείο του σήμερα

Κρήτη
«Βασανιστικό» εξεταστικό κέντρο το σχολείο του σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαταλείπεται ο παιδαγωγικός και μορφωτικός του ρόλος λένε οι γονείς

Τα προβλήματα μαθητών και εκπαιδευτικών, στα Γυμνάσια και Λύκεια του Ηρακλείου, αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 18.30 το απόγευμα, στο 3ο Λύκειο επί της Λ.Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ένωσης Ηλία Κιαμούρη στο Ράδιο 98,4.

«Αβεβαιότητα και ανησυχία επικρατούν στους γονείς και τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων» επισημαίνει η Ένωση. «Πως θα είναι αύριο το σχολείο της Μέσης εκπαίδευσης, τι μόρφωση θα παρέχει. Θα είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο; Η εισαγωγή στη τριτοβάθμια από ποιο δρόμο θα περνάει;» είναι τα ερωτήματα που τίθενται.

«Τα μόνα που βλέπουν με σιγουριά να υπάρχουν είναι: Τα τεράστια κενά σε καθηγητές με ατέλειωτες χαμένες διδακτικές ώρες.

Η μείωση της διδασκαλίας βασικών μαθημάτων (παράδειγμα οι Φυσικές επιστήμες).

Η λειτουργία του Λυκείου καθαρά σαν χώρο προετοιμασίας εξετάσεων για τη τριτοβάθμια. Η εγκατάλειψη του παιδαγωγικού – μορφωτικού του στόχου.

Σχολεία και υποδομές σε άθλια κατάσταση, η κρατική χρηματοδότηση κάθε χρόνο και πιο μικρή» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News