Υπ.Λεμπιδάκη: Σε ποιους αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της μάντρας

Κρήτη
Υπ.Λεμπιδάκη: Σε ποιους αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της μάντρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε και πλέον μήνες από την ημέρα που η Αστυνομία απελευθέρωνε τον απαχθέντα επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο του, ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τρέχουν...

Μπορεί να έχουν περάσει πέντε και πλέον μήνες από την ημέρα που η Αστυνομία απελευθέρωνε τον απαχθέντα επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνοντας τέλος στο μαρτύριό του, ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο τρέχουν...

Για του λόγου το αληθές, χθες Δευτέρα ένας εκ των οκτώ ανδρών οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι για την πολύκροτη υπόθεση οδηγήθηκε στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας, προκειμένου να προβεί σε συμπληρωματική απολογία.

Ο λόγος για το 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατείτο όμηρος ο 55χρονος επιχειρηματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος άνδρας, στη συμπληρωματική του κατάθεση, αναφέρθηκε σε δύο από τους συνολικά επτά συγκατηγορούμενούς του.

Σιδηροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο ο Κρητικός υπό δρακόντεια μέτρα 

Ο 43χρονος Κρητικός οδηγήθηκε χθες σιδηροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο πλευρό του βρισκόταν ο συνήγορος υπεράσπισής του Σάκης Κεχαγιόγλου. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο πελάτης του ζήτησε από την αρμόδια ανακρίτρια να προβεί σε συμπληρωματική κατάθεση. Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα και χθες ο 43χρονος οδηγήθηκε ενώπιόν της. «Υποβάλαμε αίτημα, εκ μέρους του εντολέως μου, για συμπληρωματική απολογία ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας. Η κυρία ανακρίτρια έκανε αμέσως δεκτό το σχετικό αίτημα», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η συμπληρωματική απολογία του 43χρονου ήταν μακρόχρονη, καθώς διήρκεσε ουκ ολίγες ώρες. Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, ο εντολέας του διευκρίνισε «θέματα και ζητήματα της πρώτης απολογίας που είχε δώσει ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας και κατά την οποία είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος». Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ποινικολόγος, τα θέματα που διευκρίνισε χθες ο εντολέας του αφορούσαν σε δύο συγκατηγορούμενούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι ένας εκ των συγκατηγορουμένων του δεν είχε καμία συμμετοχή στην υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος αναφέρθηκε και σε έτερο συγκατηγορούμενό του, για τον οποίο φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε το «βαθμό» συμμετοχής που του έχει αποδοθεί από τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του, τον περασμένο Οκτώβριο, ο 43χρονος είχε υποστηρίξει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και χωρίς να είναι σύμφωνος με αυτήν. Μεταξύ άλλων, ο 43χρονος είχε πει τότε στην κατάθεσή του ότι αναγκάστηκε να κάνει ό,τι έκανε και χωρίς να του προτείνουν «κάποια χρήματα». Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, μια ημέρα πριν την απελευθέρωση του απαχθέντος, επρόκειτο να ταχυδρομήσει μια επιστολή του Λεμπιδάκη προς τη μητέρα του, εμπιστευτικά, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν έγινε, διότι, όπως υποστηρίζει, δε βρήκε γραμματόσημα.

Το χρονικό

Έξι μήνες και δύο ημέρες. Τόσο διήρκεσε το μαρτύριο του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου του 2017, την ώρα που κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απαγωγή που έχει σημειωθεί στα ελληνικά χρονικά. Αρχικά, οι απαγωγείς ζητούσαν από την οικογένεια Λεμπιδάκη την καταβολή του αστρονομικού ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχαν ρίξει τις απαιτήσεις τους κάτω από τα 20 εκατομμύρια.

Ο επίλογος στην πρωτοφανή “οδύσσεια” του 53χρονου επιχειρηματία γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, με την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα της ομηρίας του ο Λεμπιδάκης. Εκτός από το άτομο που φυλούσε τον επιχειρηματία όταν έκανε το “ντου” η ΕΛ.ΑΣ. στη μάντρα, στις 2 Οκτωβρίου συνελήφθησαν έξι ακόμη άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μερικές εβδομάδες μετά, η Αστυνομία συνέλαβε ένα ακόμη άτομο, 39 ετών, το οποίο - όπως και οι υπόλοιποι επτά - προφυλακίστηκε μετά την απολογία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News