ΙΤΕ – Περιφέρεια «εξετάζουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Κρήτη
ΙΤΕ – Περιφέρεια «εξετάζουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λειψυδρία, ακραία καιρικά φαινόμενα, αύξηση της θερμοκρασίας, ξηρασία, διάβρωση και γενικότερα οι επιπτώσεις των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής στο νησί μας, πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπιο από ομάδα επιστημόνων.

Αυτό θα συμβεί ενόψει της προκήρυξης διαγωνισμού από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο κατάρτισης Περιφερειακού σχεδιασμού για την Κλιματική αλλαγή.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, δήλωσε ότι το όλο ζήτημα θα πρέπει να προσεγγιστεί με αντικειμενικότητα και στοχεύοντας στην Κρήτη.

Στην ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Νεκτάριος Ταβερναράκης: Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την καθημερινότητα μας

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η κατάρτιση ενός σχεδιασμού ο οποίος θα δίνει απαντήσεις γύρω από τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα μας, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καλογερή, στο πλαίσιο των κλιματικών μεταβολών 11 τομείς της τοπικής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο, μεταξύ αυτών η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και ο τουρισμός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News