«Σφάζονται» για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους

Κρήτη
«Σφάζονται» για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματική «σφαγή», όπως αναμενόταν άλλωστε, γίνεται με τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 546 αφορούν στην Κρήτη.

Είναι ενδεικτικό πως στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατατέθηκαν 17πλάσιες αιτήσεις από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί!

Οι θέσεις της Δ.Ε. σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού σε 2.714. Στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων που έληξε, κατόπιν μάλιστα και μιας μικρής παράτασης, το μεσημέρι της Παρασκευής, συμμετείχαν καταθέτοντας αίτηση πρόσληψης 49.500 υποψήφιοι!

Πρακτικά δηλαδή ένας μονάχα στους 17 υποψηφίους για τις θέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα χαμογελάσει, ενδεικτικό της πολύ σκληρής μάχης που δίνεται για τις μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Ανάλογη “σφαγή” και ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται και για τις θέσεις της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία, με την οποία κλείνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, αναλογούν 5.235 θέσεις πανελλαδικά.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη λοιπόν, ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη από το ΑΣΕΠ έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους που προσδοκούν να πιάσουν μόνιμη δουλειά σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. Μιλάμε για θέσεις στις δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης και σε συνδέσμους ή φορείς διαχείρισης αποβλήτων.

Εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχαμε επί της ουσίας προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ. Η απορρόφηση μόνιμου προσωπικού, άλλωστε, είχε γενικώς «παγώσει» σε όλους τους φορείς του Δημοσίου στο πλαίσιο των μνημονίων.

Μετά από χρόνια βγήκε στον «αέρα» διαγωνισμός για ένα μαζικό κύμα προσλήψεων στους ΟΤΑ. Και όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, οι 8.166 θέσεις γίνονται ανάρπαστες!

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, με την υποβολή συνολικά 45.900 ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε, στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, η προθεσμία για τις 2.714 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) της Προκήρυξης 3Κ/2018. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιλεγεί 1 στους 17 υποψήφιους για τις μόνιμες θέσεις στους Δήμους, τους συνδέσμους Δήμων και το νομικά τους πρόσωπα.

Ενδεικτικό της ομαλότητας της διαδικασίας είναι το γεγονός ότι από τη 1 έως τις 2 μ.μ., δηλαδή την τελευταία ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία, υποβλήθηκαν 650 ηλεκτρονικές αιτήσεις. Παράλληλα, δεν υπήρξε κανένα παράπονο από υποψήφιους ότι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση, άρα και κανένας λόγος να δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι Δ.Ε. που κατέθεσαν ηλεκτρονικά αίτηση στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να στείλουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ μέχρι και σήμερα Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι η «αυλαία» της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό των 8.166 μόνιμων προσλήψεων στους ΟΤΑ άνοιξε στις 20 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα κλείσει με τις αιτήσεις για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έχει ως εξής:

- Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και έληξε (κατόπιν παράτασης) την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου.

- Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και λήγει στις 13 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 2 μ.μ.

- Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, η έναρξη υποβολής αιτήσεων ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 2 μ.μ.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση «ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2018, Τ.Θ. 14.308, Αθήνα, Τ.Κ. 11.510», αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Μέχρι πότε κατατίθενται αιτήσεις

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει ως εξής:

* Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την πάροδο της 12ης Μαρτίου 2018, ημέρας Δευτέρας (σ.σ. σήμερα).

* Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με την πάροδο της 16ης Μαρτίου 2018, ημέρας Παρασκευής.

* Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, με την πάροδο της 27ης Μαρτίου 2018, ημέρας Τρίτης.

Να σημειωθεί ότι η προσωρινή λίστα των επιτυχόντων στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχει εκδοθεί πριν τις 31 Μαρτίου, καθώς με βάση αυτή θα προσέλθουν στις εργασίες τους οι νεοπροσληφθέντες για να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους είχαν παραταθεί κατά 8 μήνες μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News