Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Κρήτη
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φυσούν και δεν κρυώνει οι συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο λόγω των παράνομων παρακρατήσεων στις συντάξεις τους, αλλά και εν όψει του επανυπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς που θα μειώσουν ακόμη παραπάνω το εισόδημά τους.

Σε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου αποφάσισαν να κατέβουν σε κινητοποιήσεις τον ερχόμενο μήνα, ζητώντας από το κράτος να τούς επιστραφούν τα χρήματά τους αυτόματα και όχι μετά από... ουρές ταλαιπωρίας και περαιτέρω εξαθλίωσης.

Σε κινητοποιήσεις κάλεσε τους συνταξιούχους από το Ρέθυμνο ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, διασαφηνίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η προσωπική διαφορά που θα σημάνουν την απώλεια 2 συντάξεων ανά έτος, αφού στο εξής οι συντάξεις θα υπολογίζονται σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό του πρότερου εισοδήματος, έναντι του ποσοστού του 70% που υπολογίζονταν μέχρι πρότινος.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι τούς έχουν γίνει παράνομες παρακρατήσεις σε αλλοτινά, υψηλότερα ποσά συντάξεων και ζητούν επιστροφή των χρημάτων τους με τον πρόεδρο της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Λευτέρη Κοτσαρίδη, να αναφέρει, ότι δέχεται καθημερινά κλήσεις από συνταξιούχους που δεν γνωρίζουν να κινήσουν τη διαδικασία, ζητώντας από το κράτος η διαδικασία να γίνεται νόμιμα και αυτόματα.

Οι συνταξιούχοι από το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, προγραμμάτισαν κινητοποιήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο, για τον ερχόμενο Μάρτιο σε μια προσπάθεια να αποσοβήσουν τα ακόμη χειρότερα που έρχονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News