Μετά το μίνι «καλοκαίρι», έρχονται… βροχές

Κρήτη
Μετά το μίνι «καλοκαίρι», έρχονται… βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες θα δώσουν τη «σκυτάλη» τους σε… βροχές και καταιγίδες στην Ελλάδα, συνολικά. Τι προβλέπεται για την Κρήτη, στην οποία το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» μέχρι και 25άρια;

Μπορεί την Κυριακή ο καιρός στην Κρήτη να θύμιζε… καλοκαίρι, όμως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων «υπόσχονται» ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας σε ολόκληρο το νησί, αφού η μέση τιμή του υδραργύρου σήμερα, Δευτέρα, θα φτάσει μέχρι και τους 19 βαθμούς, ενώ σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και στους 25 βαθμούς.

Βέβαια, μετά το μίνι «καλοκαίρι» σε ολόκληρη τη χώρα, έρχονται… βροχές, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από την Τρίτη και έπειτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Επιδείνωση που από ότι φαίνεται θα αφήσει ανεπηρέαστη την Κρήτη, όπου αναμένεται, όμως, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τρίτη: Στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά, σποραδικές καταιγίδες.

Τετάρτη και Πέμπτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παρασκευή και Σάββατο: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με παροδικές βροχές στα Δυτικά και Βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε μεγάλες περιοχές της Κρήτης για αύριο:

Μέχρι και τους 24 βαθμούς κελσίου θα φτάσει αύριο το μεσημέρι η θερμοκρασία στο Ηράκλειο, με τους ανέμους να πνέουν στα 1 με 3 μποφόρ και τον ουρανό να είναι ηλιόλουστος.

Από 11 μέχρι 21 βαθμού η θερμοκρασία αύριο στις Μοίρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από 0 μέχρι και 2 μποφόρ και ο ουρανός θα είναι καθαρός.

Μέχρι 25 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο στα Χανιά, με τον ουρανό να είναι καθαρός και τους ανέμους να πνέουν στα 1 με 3 μποφόρ.

Καθαρός θα είναι ο ουρανός στο Ρέθυμνο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 21 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέχρι 21 βαθμού κελσίου η θερμοκρασία στον Άγιο Νικόλαο, με τον ουρανό να είναι ελάχιστα συννεφιασμένος και τους ανέμους να πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Από 12 μέχρι 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 μποφόρ και ο ουρανός θα έχει ελάχιστα σύννεφα από τοι μεσημέρι και έπειτα.

Αραιή συννεφιά από το απόγευμα, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Από 11 μέχρι 20 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ, ενώ νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται από το απόγευμα.

Συννεφιασμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι τα Ανώγεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 20 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ.

Από 12 μέχρι 21 βαθμούς η θερμοκρασία αύριο, με τους ανέμους να πνέουν στα 2 μποφόρ, ενώ νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται από το απόγευμα.

Μέχρι και τους 22 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στο Τυμπάκι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 1 με 2 μποφόρ, ενώ αραιή θα είναι η συννεφιά από το απόγευμα.

Στους 18 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία αύριο, με νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ.

Μέχρι 20 βαθμούς θα δείξει αύριο το θερμόμετρο, με τους ανέμου σαν πνέουν στα 3 μποφόρ και αραιή συννεφιά από το απόγευμα.

Αραιή συννεφιά το πρωί, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας τους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News