Κυκλοφόρησαν τα μπλοκάκια που... υπόσχονται φρέσκο κρέας για το Πάσχα

Κρήτη
Κυκλοφόρησαν τα μπλοκάκια που... υπόσχονται φρέσκο κρέας για το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κρέας επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Γυρίζουν από καφενείο σε καφενείο και με ένα τετράδιο σημειώνουν τις παραγγελίες για τον πασχαλινό οβελία. Πρόχειρα και δίχως πιστοποιητικά υπόσχονται ντόπια προϊόντα αρνιά και κατσίκια σε θελκτικές τιμές. Ένα μήνα πριν από το Πάσχα, οι παραγγελίες ήδη συμπληρώνονται με τον κίνδυνο όπως εξηγούν οι ειδικοί να είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Αν και δεν απαγορεύεται κάποιος να έχει ένα ζώο και να επιλέξει ο ίδιος να το βάλει στο τραπέζι του, έστω και η μικρή διάθεση αμνοεριφίων απαγορεύεται ρητά και φέτος όπως τόνισε ο προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και τα πρόστιμα τσουχτερά, δίχως να λείπει ακόμη και η ποινική ευθύνη όσων αποφασίσουν να σφάξουν ζώα και να τα πουλήσουν από σπίτι σε σπίτι ή από καφενείο σε καφενείο.

Πανέτοιμος αν και αποδεκατισμένος φαίνεται ότι είναι ο μηχανισμός ελέγχου και στα σφαγεία. Τέσσερις υπηρεσίες θα συνεργαστούν προκειμένου αριθμητικά τουλάχιστον να διεξαχθούν οι έλεγχοι που θα διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην αγορά αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα όπως τόνισε ο κ. Σωμαράς.

Έτοιμα για το Πάσχα είναι και τα κρεοπωλεία. Αν και η πώληση σε ότι αφορά τον αριθμό έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, η ποιότητα όπως λένε εξακολουθούν να είναι το βασικό κίνητρο για τους καταναλωτές που όπως εκτιμάται και φέτος για να έχουν τον οβελία τους πληρώσουν σε τιμές ανάλογες με τις περυσινές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News