default-image

Μας «ταΐζουν άχυρα» για μείωσης της ανεργίας

Κρήτη
Μας «ταΐζουν άχυρα» για μείωσης της ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διογκώνονται «μαύρη» κι «ελαστική» εργασία καταγγέλλουν οι πρόεδροι τους, συμφωνώντας τη νέα έρευνα Σ.Ρομπόλη.

Ο καθηγητής αναμένει έκρηξη της φτώχειας με κάθετες περικοπές στις συντάξεις και μισθούς ελαστικής εργασίας στα 182 ευρώ, τα έτη 2019-2020. Στον αντίποδα η κυβέρνηση μιλά για Ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας κατά 3-4εις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018, εκτίμηση που προκαλεί τη μίνι των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, που μιλούν στο Ράδιο 98,4.

Η κυβέρνηση αρέσκεται στις εντυπώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Ταΐζουν άχυρα τον κόσμο» η σκληρή απάντηση του Γιάννη Λιολάκη προέδρου του Εργατικού Κέντρου από το Ρέθυμνο.

«Δεν δεχόμαστε τίποτε λιγότερο από σταθερή οχτάωρη εργασία  και επιστροφή των μισθών μας στην κανονικότητα» η θέση του Γιάννη Μανολικάκη, προέδρου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

«Ξεπεράσαμε τα όρια μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και η οργή είναι διάχυτη στην κοινωνία» επαναλαμβάνει ο Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα η έρευνα προβλέπει :Έκρηξη της φτώχειας από το 2019, με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους, να αυξάνονται αλματωδώς.

Οι μειώσεις που έρχονται το 2019 -2020 στη μέση σύνταξη που σήμερα είναι 722 ευρώ θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου τότε αυτή θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ. 

Στους εργαζόμενους εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι – φτωχοί που εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως, που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα. 

Συνολικά το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που μεταφράζεται σε 382 ευρώ τον μήνα. 

Από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News