Έφυγε από την Κρήτη με 13 δολάρια και έγινε ο τσαγκάρης της Wall Street

Κρήτη
Έφυγε από την Κρήτη με 13 δολάρια και έγινε ο τσαγκάρης της Wall Street

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία της ζωής του αείμνηστου Κρητικού βγαλμένη από σενάριο κινηματογραφικό.

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1941 στους Βώρους Ηρακλείου κι από μικρός είχε μάθει την τέχνη του τσαγκάρη.

Ο ίδιος είχε μιλήσει στην ΚΡΗΤΗ TV για τα δύσκολα μονοπάτια που διάβηκε στην ξενιτιά, τον επίμονο αγώνα και την ατελείωτη αγωνία να σταθεί και να ριζώσει στον ξένο τόπο.

 Το 1969 η φτώχεια οδήγησε τον 28χρονο τότε νέο να πάρει την απόφαση να φύγει για την Αμερική με μόνα του εφόδια ένα φθαρμένο κασελάκι με τα εργαλεία της δουλειάς και 13 δολάρια στην τσέπη.

Η Νέα Υόρκη έγινε το σπίτι του. Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε οικογένεια.

Τσαγκαράδικο στη... σκιά των Δίδυμων Πύργων

Το πρώτο του τσαγκαράδικο το άνοιξε στη σκιά των Δίδυμων Πύργων ώσπου η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατέστρεψε όλα όσα είχε χτίσει, αφήνοντάς του χρέος 400.000 δολαρίων.

Εκείνος όμως κατέφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του και το 2004 άνοιξε το «Minas Shoe Repair» καταφέρνοντας να γίνει ο διάσημος Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street με ειδικότητα στην επιδιόρθωση ακριβών παπουτσιών. 

 Ο Κρητικός τσαγκάρης έγινε πολλές φορές θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ. Το πείσμα του και η προσπάθειά του να συνεχίζει μετά από κάθε δυσκολία, έγινε παράδειγμα προς μίμηση, μάλιστα το 2015 η φωτογραφία του Μηνά Πολυχρονάκη κοσμούσε τους συρμούς του μετρό της Νέας Υόρκης, όπου στην αφίσα του περιέγραφε με λίγα λόγια την ιστορία του: «Το 1969 ήρθα στην Αμερική με 13 δολάρια στην τσέπη και πολλά κότσια. Πρέπει να έχετε κότσια».

Ο χαμός του βύθισε στη θλίψη τους αγαπημένους του ανθρώπους και συγχωριανούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News