Κρήτη

«Ναι» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος σε επεκτάσεις ξενοδοχείων

Θετικά υπό όρους γνωμοδότησε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και τριών «Αστέρων» σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως επίσης θετικά υπό όρους γνωμοδότησε και για την αδειοδότηση έργων άρδευσης του ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, γνωμοδότησε θετικά υπό όρους για την επέκταση στις παρακάτω υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες 4*: 

α) KAKKOS BEACH στη θέση «Κουτσουνάρι» Δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου, και

β) ELOUNDA BLUE BAY στη θέση «Αγία Παρασκευή» Ελούντας Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, οι οποίες προχωρούν σε επέκταση των εγκαταστάσεών τους με παράλληλη αύξηση της δυναμικότητάς τους.

γ) την ξενοδοχειακή μονάδα «BEGETI BAY» στη θέση «Κερατιδέ» περιοχής Σκαλέτας Δήμου Ρεθύμνου, η οποία προχωρά σε αναβάθμιση από κατηγορία 3* σε μονάδα 4*.  

Το θέμα της ανέγερσης νέου 5στερου ξενοδοχείου ιδιοκτησίας «ΑΓΓΕΛΟΒΡΑΧΟΣ ΙΚΕ», δυναμικότητας 500 κλινών,  στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας δεν τέθηκε τελικά προς συζήτηση, με την γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης να παραπέμπεται σε προσεχή συνεδρίαση. 

Θετικά επίσης γνωμοδότησε η Επιτροπή για όλο το δίκτυο έργων του ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου που περιλαμβάνει τις υφιστάμενες γεωτρήσεις, το αρδευτικό δίκτυο καθώς και τις δεξαμενές, έργο που καλύπτει τις αρδευτικές ανάγκες των οικισμών Κριτσάς, Μέσα και Έξω Λακωνίων και Λιμνών του Δήμου Αγ. Νικολάου Λασιθίου.

Τέλος θετική ήταν η άποψη των μελών της Επιτροπής για την περιβαλλοντική αδειοδότηση 4 υφιστάμενων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες μέσα σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000 του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια