Στο εδώλιο ο καθηγητής για τα φονικά μαχαιρώματα στις Πατσίδες

Κρήτη
Στο εδώλιο ο καθηγητής για τα φονικά μαχαιρώματα στις Πατσίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου η μυστηριώδης υπόθεση της φονικής συμπλοκής που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, σε μονοκατοικία στην ευρύτερη περιοχή Σκαλανίου-Πατσίδων, έξω από το Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, στη Νεάπολη, θα καθίσει ένας 67χρονος - σήμερα - οικονομολόγος και καθηγητής του ΤΕΙ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε, μέσα στο σπίτι του, έναν 69χρονο άνδρα από τα Ανώγεια.

Το μακελειό σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2016, στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 67χρονος άνδρας. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον 67χρονο, μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν αμφότερους τους άνδρες τραυματισμένους, μέσα στα αίματα. Επίσης, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στον τόπο της συμπλοκής, τρία μαχαίρια, αλλά και μια κατσούνα.

Ο 69χρονος Ανωγειανός ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο. Ο 69χρονος εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο, δεν έμελλε να τα καταφέρει. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε. 

Σήμερα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το μυστηριώδες συμβάν, μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό στο σπίτι του 67χρονου οικονομολόγου, παραμένουν αναπάντητα. Πώς κατέληξαν δύο άνδρες, οι οποίοι -όπως όλα δείχνουν - δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους, να πιαστούν στα χέρια και να έχουμε τελικά την τραγική κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε;

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016, μετά την απολογία του, ο 67χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Μερικούς μήνες, πάντως, ο καθηγητής αποφυλακίστηκε: Τον Μάιο του 2017 οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του 67χρονου με περιοριστικούς όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News