Τα πρώτα αποτελέσματα από την Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Κρήτη
Τα πρώτα αποτελέσματα από την Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε τις πύλες της χτες, Τετάρτη, στο Βερολίνο η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) για περίπου 110.000 ειδικούς του κλάδου τις πρώτες τρεις ημέρες και το Σαββατοκύριακο για το ευρύ κοινό.

Στη διεθνώς σημαντικότερη έκθεση τουρισμού συμμετέχουν γύρω στους 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Στο ελληνικό περίπτερο εκπροσωπούνται 85 τουριστικοί και ξενοδοχειακοί οργανισμοί, περιφέρειες και ναυτιλιακές εταιρείες. Από τις προκρατήσεις προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών μετά την Ισπανία.

Η δυναμική της Κρήτης στην ITB

Η Κρήτη φαίνεται για μία ακόμα χρονιά να κάνει την διαφορά στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου με το σύνολο των φορέων να κάνει λόγο για μια τουριστική σαιζόν που αν δεν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες θα είναι καλύτερη από την ήδη πολύ  καλή χρονιά του 2017.Μάλιστα οι Γερμανοί και φέτος δηλώνουν έτοιμοι να γεμίσουν τα κρητικά ξενοδοχεία με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι ο αριθμός τους φέτος ίσως και να ξεπεράσει τα 4 εκ επισκέπτες.

Η Ελλάδα φέτος θέτει τις βάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μιας και το φετινό παράδειγμα των 50 χιλιάδων Γερμανών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ανάλυσης των συμπερασμάτων.

Είναι θετικό με βάση φορείς του κρητικού τουρισμού ότι μεγάλοι τουριστικοί κολοσσοί όπως είναι η TUI και η Τhomas Cook αυξάνουν κατά πολύ την χωρητικότητα των αεροπλάνων αλλά και τις πτήσεις προς τα γερμανικά αεροδρόμια.

Μάλιστα και φέτος οι Γερμανοί αλλά και οι βρετανοί είναι αυτοί που θα κάνουν ποδαρικό μετά τις 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News