«Με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν μειώνεται η ανεργία»

Κρήτη
«Με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν μειώνεται η ανεργία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 1/3 των εργαζόμενων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας επαναλαμβάνει.

«Με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ δε μειώνεται η ανεργία, ούτε αντιμετωπίζονται θέματα της εργασίας με μισθούς 200 ευρώ και το 1/3 των εργαζόμενων κάτω από το όριο της φτώχειας» δηλώνει ο Στέλιος Βοργιάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την απάντηση του μέσω του Ράδιο 98,4 στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Διοικήτριας του Οργανισμού Μαρίας Καραμεσίνη, για μείωση της ανεργίας κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018 και με προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης φέτος της τάξης του 2,5%.

Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις εργασιακές σχέσεις η κυρία Καραμεσίνη ανέφερε πως «όταν την περασμένη χρονιά είχαμε μείωση της ανεργίας κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες με ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, με έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% (για φέτος) θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Μπορεί να έχουμε και τρεις και τρεισήμισι και τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες μείωση».

Ο Στέλιος Βοργιάς επανέλαβε πως για τη μείωση της ανεργίας η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσει μόνο με αλλαγή πολιτικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News