Αναβολή στη δίκη «θρίλερ» με την κλοπή πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη «θρίλερ» με την κλοπή πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση στο «θρίλερ» που εκτυλίσσεται αναφορικά με την κλοπή πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ παίρνει η πολύκροτη υπόθεση.

Το δικαστήριο έδωσε σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου αναβολή στη δίκη ορίζοντας παράλληλα νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης για την Πέμπτη 22 Μαρτίου.

Αρκετά μέλη του πρώην Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ βρέθηκαν το πρωί στα Δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους τους.

Υπενθυμίζεται ότι 17 θερμαστές και 5 οδηγοί –υπάλληλοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου- είχαν καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017 με ποινές φυλάκισης στα δέκα έτη για κλοπή πετρελαίου ενός εκατομμυρίου λίτρων από το ΠΑΓΝΗ.

Καίρια ερωτήματα

Ωστόσο δύο καίρια ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση διατυπώνονται και βασανίζουν τόσο τους κατηγορούμενους όσο και τους συναδέλφους τους που τους συμπαραστέκονται:

α) Υπήρξε κλοπή πετρελαίου και μάλιστα σε χρονικό βάθος με τη λειτουργία κυκλώματος, το οποίο υπεξαιρούσε τις ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για το ΠΑΓΝΗ; 

β) Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι και, μάλιστα, αυτοί και μόνο έπρεπε να καθίσουν ως κατηγορούμενοι στο εδώλιο;

Τα αξιοπερίεργα της υπόθεσης

Στο ερώτημα αν υπάρχει κλοπή και μάλιστα σε μεγέθη που αναφέρει η δικογραφία, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και πώς τεκμηριώνεται για την επίμαχη πενταετία 2000-2005, τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν μια ανάγνωση γενικόλογη.

Από τη σύλληψη οδηγού βυτιοφόρου τον Αύγουστο του 2005, που αμέσως μετά την παράδοση πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ διαπιστώθηκε από έλεγχο διευθυντικών στελεχών ότι δεν είχε παραδώσει όλη την ποσότητα, και ο οποίος δικάστηκε, έγιναν κατόπιν από το ΣΔΟΕ συνειρμοί και παραδοχές για τις παραδόσεις των προηγούμενων ετών, αναδρομικά, και έτσι βγήκε το συμπέρασμα της κλοπής για το σύνολο της περιόδου 2000-2005! Όμως, ακόμη κι αν μια τέτοιου μεγέθους κλοπή υπήρξε όντως, ουδέποτε διερευνήθηκε και, κυρίως, ουδέποτε απαντήθηκε πού τελικά κατέληξε μια τόσο μεγάλη ποσότητα. Αυτό το κομμάτι της υπόθεσης, 13 χρόνια μετά, κανείς δεν το γνωρίζει...

Δεν υπήρξε δηλαδή διαπιστωμένη κλοπή και εντοπισμός με συγκεκριμένη ποσότητα, παρά μόνο υποθέσεις εργασίας, εκτός φυσικά από το γεγονός του 2005, κατά το οποίο, μετά την παράδοση της ορισθείσας ποσότητας στο ΠΑΓΝΗ, ο οδηγός ακινητοποιήθηκε και η μέτρηση έδειξε ότι είχε τροφοδοτήσει με μικρότερη ποσότητα από την ορισθείσα τις δεξαμενές του ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News