Υπερασπίζονται το Πάρκο... «κανονικά και με το νόμο!»

Κρήτη
Υπερασπίζονται το Πάρκο... «κανονικά και με το νόμο!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και περισσότερους από δύο μήνες, οι Φυλές του Πάρκου έχουν καταφέρει να προσελκύσουν την προσοχή της κοινής γνώμης του Ηρακλείου, θέτοντας με εμφατικό τρόπο επί τάπητος το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου Γεωργιάδη.

Εξαρχής, οι Φυλές δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να ματαιωθούν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για το πάρκο Γεωργιάδη.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν τους συμπολίτες μας που αντιτίθενται στην ανάπλαση του πάρκου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 9/3.

Όπως γνωστοποιήθηκε, στην εκδήλωση της Παρασκευής, θα γίνει ενημέρωση του κόσμου από τη νομική ομάδα των Φυλών του Πάρκου, αναφορικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τους δικηγόρους των Φυλών, που ασχολούνται με το ζήτημα.

«Καλούμε λοιπόν συνάντηση όλων όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε νομικό επίπεδο από τους/τις δικηγόρους που έχουν μέχρι στιγμής προσφερθεί να ασχοληθούν, αλλά και -κυρίως- να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία δικαστικής προσβολής του έργου στο εξής», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Da, στην οδό Ντεντιδάκηδων 15, στο Καμαράκι και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση-κάλεσμα που έχει τίτλο «Υπεράσπιση του Πάρκου… κανονικά και με το Νόμο!», αναφέρονται τα εξής:

«Γεια και χαρά σε όλους και όλες!

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η προσπάθεια μας για ματαίωση του έργου "αναβάθμισης" του πάρκου Γεωργιάδη  περιλαμβάνει όλα τα πιθανά μέσα, κινηματικά και ένδικα, αντικατοπτρίζοντας έτσι την ποικιλομορφία των προτάσεων που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί και συζητηθεί στις ανοιχτές μας συνελεύσεις, αλλά και την αποφασιστικότητα όσων εναντιώνονται στον παραλογισμό της δημοτικής αρχής.

Το έργο που έχουν σχεδιάσει θα προκαλούσε μια βίαιη αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου και αυτό δεν θα το δεχτούμε, όσο και να προσπαθούν να μας καθησυχάσουν με βαρύγδουπες δηλώσεις και προφορικές δεσμεύσεις, όσο και να προσπαθούν να το ωραιοποιήσουν παρουσιάζοντας το αρχικά σαν "περιβαλλοντική", μετέπειτα σα "βιοκλιματική αναβάθμιση", για να καταλήξουν τελικά να μιλούν για "συντήρηση" του πάρκου.

Στην αρχή εισπράξαμε το χλευασμό τους λόγω του ονόματος που συνειδητά επιλέξαμε για να εκφράσει τη μεταξύ μας διαφορετικότητα, αλλά μετά από δύο μήνες συνεχούς δράσης από πλευράς μας, έχουν και οι ίδιοι καταλάβει ότι αυτό το έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Και για να τους το επιβεβαιώσουμε, εκτός από την πολιτική και την κινηματική οδό, θα ακολουθήσουμε άμεσα και τη νομική. Καλούμε λοιπόν συνάντηση όλων όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε νομικό επίπεδο από τους/τις δικηγόρους που έχουν μέχρι στιγμής προσφερθεί να ασχοληθούν, αλλά και -κυρίως- να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία δικαστικής προσβολής του έργου στο εξής.

Επισημαίνεται ότι το κάλεσμα για υποστήριξη της νομικής μας ομάδας δεν απευθύνεται μόνο σε δικηγόρους και μηχανικούς, αλλά και σε άτομα που έχουν χρόνο και όρεξη να βοηθήσουν σε διαδικαστικά θέματα, μιας και είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει για να συλλεχθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να κατατεθούν οι απαραίτητες αιτήσεις στις διάφορες υπηρεσίες.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στον Κοινωνικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Da - Ντεντιδάκηδων 15, Καμαράκι

(join/share https://www.facebook.com/events/133659340794304/)

Φυλές του Πάρκου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News