Υπάρχει "Plan B" για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Κρήτη
Υπάρχει "Plan B" για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το "Plan B" τη Δευτέρα 12 Μαρτίου

 Επί ποδός οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στους Δήμους της χώρας οι οποίοι δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τη μονιμοποίηση τους.

 Οι ίδιοι  κάνουν λόγο για αδικία που τους αφήσει άνεργους από τις 31 Μαρτίου, ενώ νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία που συντελείται εξαιτίας «γλωσσικής» αστοχίας.

43 άτομα από το Δήμο Ηρακλείου μαζί με τους οδηγούς βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της καθαριότητας.

 «Εφικτή η διόρθωση ως φαίνεται μέχρι τώρα, αλλά αυτό μπορούν να το πουν μόνο οι νομικοί» επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στο Ηράκλειο Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 προσθέτοντας ότι ασκούνται μεγάλες πιέσεις από την ΚΕΔΕ προς την κατεύθυνση αυτή.

 Παράλληλα με δεύτερο «Plan B» οι Δήμοι της χώρας προσανατολίζονται στην  δημιουργία θεσμικής ομπρέλας για την απορρόφηση των εργαζόμενων που μένουν εκτός, επαναπροσλαμβάνοντάς τους με 8μηνες συμβάσεις. Η καταβολή των δεδουλευμένων τους θα γίνετε από τις Δημοτικές Αρχές.

 Στο Ηράκλειο οι κενές οργανικές θέσεις που θα καλυφτούν μέσω ΑΣΕΠ θα είναι περίπου 80 άτομα μαζί με τους οδηγούς κατόπιν του αιτήματος του Δήμου, ενώ η υπηρεσία θα ενισχυθεί με επιπλέον 110 συμβασιούχους, εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου ανάψει το «πράσινο φώς».

 «Οι Δήμοι με αυτή τους την πρόταση επιχειρούν να κρατήσουν στην εργασία τους εκατοντάδες εργαζόμενους, έμπειρα στελέχη τους, και παράλληλα πιέζουν προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση» επισημαίνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News