«Μοίρασαν» καμπάνες για τη θανάτωση σκύλων στο Ηράκλειο

Κρήτη
«Μοίρασαν» καμπάνες για τη θανάτωση σκύλων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπάνες» επέβαλε η Ελληνική Δικαιοσύνη, σε δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι – σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις - για τη θανάτωση σκύλων, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου. 

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 5/3 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών σε έναν άνδρα, ο οποίος πριν από περίπου δύο χρόνια βασάνισε και τελικά σκότωσε τον σκύλο του, στις Μαλάδες Ηρακλείου. 

Εξάλλου, την ίδια μέρα, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε έναν ηλικιωμένο συμπολίτη μας, ο οποίος σκότωσε, πατώντας με το αυτοκίνητό του, ένα μικρόσωμο σκύλο, στο χωριό Αρχοντικό Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με τη δικηγόρο Καλλιόπη Μαραβελάκη, ο κατηγορούμενος φέρεται να ξυλοφόρτωνε επί πέντε ημέρες το σκύλο του, ώσπου στις 30 Μαίου του 2015, έδεσε το άτυχο τετράποδο από ένα δέντρο. 

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος φέρεται να βασάνισε το σκύλο του μέχρι να ξεψυχήσει. Τελικά το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το βασανισμό και τη θανάτωση του ζώου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Εξάλλου, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5000 ευρώ σε έναν ηλικιωμένο για τη θανάτωση ενός σκυλιού, στο χωριό Αρχοντικό. Ο 77χρονος άνδρας φέρεται να πάτησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του το άτυχο ζώο, πριν αυτό αφήσει την τελευταία του πνοή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News