default-image

Οι ακανθώδεις οδοί της γραφειοκρατίας στο Direct

Κρήτη
Οι ακανθώδεις οδοί της γραφειοκρατίας στο Direct

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 23:00 στο Direct στην ΚΡΗΤΗ TV με την Ράνια Μωραίτη.

Οι αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης και η γραφειοκρατία. Πόσο συχνά λόγω γραφειοκρατίας κάθονται «στο σκαμνί» οι αυτοδιοικητικοί; Πώς η αυτοδιοίκηση μπερδεύεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και κάθεται στο σκαμνί, αφού πρώτα αναγκάζεται να παραγκωνίσει προβλήματα καθώς δεν έχει αρμοδιότητα.

Σε ποιες περιπτώσεις δήμαρχοι και στελέχη των περιφερειών σηκώνουν τα χέρια ψηλά, πόσο ξεκάθαρο είναι το πλαίσιο αρμοδιοτήτων και ο διαχωρισμός τους ανάμεσα σε υπουργεία και κεντρικό κράτος, περιφέρειες ή δημοτικές αρχές. Πόσοι και ποιοι δήμαρχοι χρειάστηκε να κάτσουν στο σκαμνί, ποια είναι τα παραδείγματα που προκαλούν κωμικοτραγικές καταστάσεις; Είναι η νομοθεσία τόσο ξεκάθαρη;

Τι γίνεται όταν δήμαρχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη γιατί προχώρησαν ή γιατί δεν προχώρησαν στην υλοποίηση εργασιών που κρίνονται διαφορετικά ανάλογα με την περίπτωση.

Οι ακανθώδεις οδοί της γραφειοκρατίας με φόντο τις αρμοδιότητες και πόσο αυτές μπλοκάρουν έργα και πρωτοβουλίες, απόψε Ευθέως ή αλλιώς Direct.

Στο στούντιο συζητούν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης και από το στούντιο Χανίων ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News