default-image

Πανηγυρική νίκη του Ν. Μυρτάκη στις εκλογές της Παγκρήτιας Τράπεζας

Κρήτη
Πανηγυρική νίκη του Ν. Μυρτάκη στις εκλογές της Παγκρήτιας Τράπεζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάφερε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όχι μόνο να βγει πρώτος αλλά και να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των ψήφων

Σαρωτική νίκη πέτυχε ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης στις εκλογές της Παγκρήτιας που κατάφερε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όχι μόνο να βγει πρώτος αλλά και να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των ψήφων αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των ψηφισάντων στο πρόσωπο του. Συγκεκριμένα ο κ. Μυρτάκης συγκέντρωσε το 65% και πάνω από 58.000 ψήφους.

Λίγο μετά την εκλογική διαδικασία, εμφανώς συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος από το ποσοστό που συγκέντρωσε, ο κ. Μυρτάκης τόνισε σε δήλωσή του: «Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα εμπιστοσύνης αλλά και παράλληλα μεγάλης ευθύνης».

Οι εκλογές διεξήχθησαν το Σάββατο, με τη συμμετοχή του κόσμου να κρίνεται ικανοποιητική αφού τα ψηφοδέλτια άγγιξαν σε νούμερο τα 8.000. 

Συνολικά προσήλθαν και ψήφισαν 7.982 μέλη. Οι υποψήφιοι για Μη Εκτελεστικά και Εκτελεστικά Μέλη έλαβαν σταυρούς προτίμησης ως ακολούθως:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΈΛΗ Αρ. Ψήφων

1 Σηφάκης Ιωσήφ του Εμμανουήλ: 33.454

2 Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Ανδρέα:  32.548

3 Βασιλάκης Αντώνιος του Κωνσταντίνου:  23.887

4 Καλουτσάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου:  17.206

5 Μανωλιδάκης Εμμανουήλ του Χαριλάου : 16.336

6 Χαριτάκης Θωμάς του Νικολάου :  14.448

7 Χατζηκωνσταντίνου Ιορδάνης του Γρηγορίου : 11.531

8 Τσιχλάκης Μιχαήλ του Γεωργίου : 9.193

9 Κουγιουμουτζής Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου : 5.348

10 Κουμιανάκης Ζαχαρίας του Γεωργίου :  4.381

11 Χατζηδημητρίου Σταύρος του Δημητρίου : 4.231

12 Τσερκέζος Δίκαιος του Ευστρατίου:  1.997

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ  Αρ. Ψήφων

1 Μυρτάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ :58.904

2 Κουρλετάκης Γεώργιος του Πέτρου : 23.714

3 Σωφρονάς Κωνσταντίνος του Νικολάου :4.862

4 Δασκαλάκης Μιχαήλ του Γεωργίου:  3.161

Εκλέγονται οι επτά πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης από τους υποψηφίους για μη Εκτελεστικά Μέλη και οι δύο πρώτοι από τους υποψηφίους για Εκτελεστικά Μέλη. Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο, ενέκρινε εκ των προτέρων όλες τις υποψηφιότητες των Εκτελεστικών Μελών.

Αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 αναμένεται να συνέλθει στην πρώτη συνεδρίασή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγοντας τον Πρόεδρο, δύο Αντιπροέδρους, Γραμματέα και Ταμία.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9:00 το πρωί του Σαββάτου  για να παραμείνουν ανοικτές έως τις 7:00 το απόγευμα προκειμένου τη σκυτάλη αμέσως μετά να πάρει η καταμέτρηση των ψήφων.

Η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας κύλησε ομαλά με χιλιάδες μέλη να προσέρχονται στις κάλπες που στήθηκαν σε 23 εκλογικά τμήματα στο Ηράκλειο, σε πέντε στο Λασίθι, τρία στο Ρέθυμνο, ένα στα Χανιά ενώ κάλπες στήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο.

Συνολικά 16  υποψήφιοι διεκδικούσαν την ψήφο των συνεταιριστών, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέγονται είναι εννέα, δηλαδή οι 7 πρώτοι από τα υποψήφια μη εκτελεστικά μέλη και οι 2 πρώτοι από τα υποψήφια εκτελεστικά μέλη που συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους.

Η υποψηφιότητα των εκτελεστικών μελών είχε  λάβει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ κάθε συνέταιρος είχε  δικαίωμα ψήφου για έως 2 υποψηφίους από τα μη εκτελεστικά μέλη και 1 υποψήφιο από τα εκτελεστικά μέλη. Το νέο Δ.Σ. της Παγκήτριας Τράπεζας όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα από την εκλογική διαδικασία, θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τρίτη το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News