Κρήτη

Εκλογικός «πυρετός» στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία σήμερα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Εκλογές σήμερα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9:00 το πρωί για να παραμείνουν ανοικτές έως τις 7:00 το απόγευμα προκειμένου να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας κύλησε ομαλά με χιλιάδες μέλη να προσέρχονται στις κάλπες που  στήθηκαν σε 23 εκλογικά τμήματα στο Ηράκλειο, σε πέντε στο Λασίθι, τρία στο Ρέθυμνο, ένα στα Χανιά ενώ κάλπες στήθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Μήλο.

16 συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των συνεταιριστών, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέγονται είναι εννέα, δηλαδή οι 7 πρώτοι από τα υποψήφια μη εκτελεστικά μέλη και οι 2 πρώτοι από τα υποψήφια εκτελεστικά μέλη που  συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους.

Η υποψηφιότητα των εκτελεστικών μελών έχει λάβει την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ κάθε συνέταιρος έχει δικαίωμα ψήφου για έως 2 υποψηφίους από τα μη εκτελεστικά μέλη και 1 υποψήφιο από τα εκτελεστικά μέλη.

Σχόλια