Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας στο “Celine Star”

Κρήτη
Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας στο “Celine Star”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά οι πληροφορίες που είχαν οι Λιμενικές Αρχές για το “Celine Star” ήταν ακριβείς και αξιόπιστες.

Το μεσημέρι του Σάββατου, στην 3η φάση της έρευνας που ξεκίνησε από το πρωί, στο εσωτερικό του σκάφους και ιδιαίτερα κάτω από την πρύμνη, ήταν οι κρύπτες μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από ξήλωμα των διπλών πατωμάτων του πλοίου, τα οποία κόπηκαν με τροχό, βρέθηκε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας και συγκεκριμένα 1.269 κιλά. Μία ποσότητα η οποία ανασύρθηκε από τους λιμενικούς και μεταφέσθηκε σε ειδικό σημείο φύλαξης.

Συγκεκριμένα, χάρη στη δυνατή όσφρηση του Μίσα του ειδικά εκπαιδευμένου στην εξερεύνηση ναρκωτικών ουσιών σκύλου του Λιμενικού Σώματος, μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, οι λιμενικοί αφότου τρύπησαν με τρυπάνια τα διπλά πατώματα της πρύμνης του Celine Star, είδαν το ειδικό σκυλί να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το σήμα ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Και αυτό γιατί, τα τρυπάνια τρύπησαν κατά λάθος κάποιο δέμα με ναρκωτικά και η μυρωδιά βγήκε στην επιφάνεια.

Έπειτα, οι λιμενικοί ξεκίνησαν να ξηλώνουν και να κόβουν με τρυπάνια και αλυσοπρίονα κάθε ύποπτο σημείο του σκάφους, ολοκληρώνοντας στις 2:30 την έρευνα η οποία έφερε στην επιφάνεια 1.269 κιλά ναρκωτικών σε μορφή σοκολάτας.

Τα δέματα ήταν 50 συσκευασμένα και πεπιεσμένα και το κάθε ένα ζύγιζε μεταξύ 25 και 26 κιλών.

Στις 3:00 το μεσημέρι το φορτίο των ναρκωτικών μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο φύλαξης του Λιμενικού Σώματος.

Το «παρών» έδωσαν και σήμερα ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Αλεξανδράκης ο οποίος συντονίζει την έρευνα μαζί με το λιμενάρχη Ιεράπετρας, Πλωτάρχη Λ.Σ. Γιάννη Παπαδάκη.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ξύλινα πατώματα του σκάφους το πλήρωμα του Celine Star έριχνε πετρέλαιο, ενώ στο εσωτερικό του, εκεί που βρισκόταν το φορτίο των ναρκωτικών ήταν πασπαλισμένο με καφέ, προκειμένου οι έντονες μυρωδιές του καφέ και του πετρελαίου να μπερδεύουν τους ανιχνευτές σε περίπτωση ελέγχους. Παρόλα αυτά το τρυπάνι κατάφερε να σκίσει ένα δέμα και να ανιχνευθεί η μυρωδιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός μόλις πληροφορήθηκαν την νέα μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού στη δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς τον Αρχηγό του λιμενικού και το στελεχιακό δυναμικό που συμμετείχε στη επιχείρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η εν λόγω επιχείρηση είναι αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας του λιμενικού και πραγματοποιείται εν συνεχεία των τελευταίων δράσεων κατά τις οποίες έχει κατασχεθεί συνδυαστικά ποσότητα ναρκωτικών μεγαλύτερη των 14 τόνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News