default-image

Εφιαλτικές ώρες για οικογένεια λόγω υπόνοιας για μηνιγγίτιδα στο παιδί της

Κρήτη
Εφιαλτικές ώρες για οικογένεια λόγω υπόνοιας για μηνιγγίτιδα στο παιδί της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αγόρι στο νοσοκομείο Χανίων, αντιμετωπίστηκε άμεσα με υπόνοια μηνιγγίτιδας και παρακεντήθηκε όπου εστάλη το υγρό για μικροβιολογική καλλιέργεια.

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο πιτσιρικάς που το περασμένο Σάββατο ανησύχησε την οικογένεια του και κατ’ επέκτατση τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων όπου και μεταφέρθηκε με βαριά κλινική εικόνα, με πυρετό και νωθρότητα.

Το 6,5 ετών αγόρι αντιμετωπίστηκε άμεσα με υπόνοια μηνιγγίτιδας και παρακεντήθηκε όπου εστάλη το υγρό για μικροβιολογική καλλιέργεια.

Οι γιατροί ωστόσο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, την επόμενη ημέρα, στο διάστημα που μεσολάβησε άρχισαν αμέσως αγωγή χορηγώντας τη σχετική αντιβίωση στο παιδί .

Μάλιστα το παιδί διαμαρτυρόταν ότι είχε κοιλόπονο και για τον λόγο αυτό ήταν σε συνεχή παρακολούθηση και εκτίμηση της κλινικής του εικόνας από παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα που βγήκαν έδειξαν ότι το παιδί πάσχει από μηνιγγιτιδόκοκκο, ανακουφίζοντας σε πρώτη φάση την οικογένεια του και αυτό γιατί όπως αποδείχτηκε και στην πράξη, η αγωγή που του παρασχέθηκε αμέσως ήταν σωτήρια και έτσι το μικρόβιο που είχε… εισβάλλει στο αίμα του δεν είχε προχωρήσει στον εγκέφαλο.

Το παιδί πήρε αμέσως θεραπεία πριν καν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο για τη ζωή του και τελικά δεν προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, αναφέρει η διευθύντρια ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Νίκη Μπαρδάτσου, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι υπήρξε από το νοσοκομείο Χανίων σημαντική θεραπεία και διάγνωση και συνεχή επιτήρηση από το νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα και με την ήδη υπάρχουσα αγωγή μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και παραμένει μέχρι σήμερα για περαιτέρω νοσηλεία με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη να υποστηρίζει ότι το παιδί είναι καλά και παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News