default-image

Παράγετε ελαιόλαδο για βραβείο; Στείλτε το στον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό

Κρήτη
Παράγετε ελαιόλαδο για βραβείο; Στείλτε το στον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 12 Μαρτίου λήγουν οι εγγραφές συμμετοχής.

Ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι εγγραφές συμμετοχής για το διαγωνισμό ελαιολάδου που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Μεγάλη προβλέπεται η συμμετοχή φορέων, αγροτών, επιχειρηματιών, παραγωγών στον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από 16-18 Μαρτίου, ενώ στις 12 Μαρτίου λήγουν οι εγγραφές συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Τον 4ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (4rd Cretan Olive Oil Competion) διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, υλοποιείται με επιτυχία σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου της Κρήτης, όπως:

* Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης

* Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης

* Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης

* Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου

* ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

* Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

*Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να στείλουν τα δείγματα τους στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης «ΕΝΩΣΗ» έως και τις 12 Μαρτίου 2018.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο, αναδεικνύεται σε μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. (Απ’ όπου και οι φωτογραφίες της περυσινής διοργάνωσης). 

Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή, θα διαρκέσει δύο ημέρες (16 & 17 Μαρτίου) και την Κυριακή στις 18 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής θα είναι η Έφη Χριστοπούλου, αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας σε χημικές και οργανοληπτικές ιδιότητες, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC, καθώς και ο Ιταλός διακεκριμένος επιστήμονας και διεθνούς φήμης γευσιγνώστης, Antonio Giuseppe Lauro.

Η κριτική επιτροπή (tasting panel) θα απαρτίζεται επίσης από καταρτισμένους γευσιγνώστες (και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες), οι οποίοι αριθμούν πολλές συμμετοχές σε διαπιστευμένες οργανοληπτικές ομάδες και έχουν μεγάλη εμπειρία. Η έμπειρη γευσιγνώστρια και panel supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου ΑΣ Ρεθύμνου, Ελευθερία Γερμανάκη, θα είναι η συντονίστρια του διαγωνισμού.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού θα είναι δύο: Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας 2018 & Ελαιόλαδο Βιολογικής Καλλιέργειας 2018.

Ενημερωτική ημερίδα

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα πραγματοποιήσει στο Ρέθυμνο ενημερωτική ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο. Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών, ελαιουργών, τυποποιητών και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο.

www.cretanooc.org, είναι η ιστοσελίδα του διαγωνισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τον Διαγωνισμό, καθώς και για τους όρους & τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να κάνουν on line τις αιτήσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News