default-image

«Ιερά οργή» της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τα τούρκικα σήριαλ

Κρήτη
«Ιερά οργή» της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για τα τούρκικα σήριαλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της εκφράζει η Εκκλησία της Κρήτης για τα τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση.

Με εγκύκλιο που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος προς τις ενορίες του νησιού και με θέμα «Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές» χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» το φαινόμενο αυτό «ιδιαιτέρως κατά την περίοδον αυτήν της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η παραπάνω έκδηλη ανησυχία του Αρχιεπισκόπου εξηγείται στην εγκύκλιο με την αιτιολογία ότι τα τουρκικά σήριαλ διώχνουν τον κόσμο από τα Απόδειπνα που τελούνται στις ενορίες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «τα τηλεοπτικά κανάλια του Τόπου μας, παρουσιάζουν Τουρκικάς σειράς, τας οποίας αδελφοί και συνάνθρωποι μας παρακολουθούν, με συνέπειαν, να μη μετέχουν εις τα Ακολουθίας, ιδιαιτέρως το Μέγα Απόδειπνο των Ενοριών μας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ειρηναίος καλεί τους ιερείς του νησιού να ενδιαφερθούν και να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην «να μην εξαρτώνται οι άνθρωποι μας από τας ταινίας αυτάς των Τούρκων» και να μην τους επηρεάζουν.

«Εμείς είμαστε Έλληνες και πρέπει να φερόμαστε και να ζούμε ελληνικά με ό,τι ωραίο υπάρχει στον τόπο μας. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε – πολύ περισσότερο να απορροφόμαστε- από οτιδήποτε άλλο. Να ασχολούμαστε με τα δικά μας και όχι με τους άλλους», είναι το μήνυμα προς τους Κρητικούς του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, που μεταφέρει μέσω του neakriti.gr.

Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής προς τις ενορίες, αναφέρει τα εξής: 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

Θέμα: «Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές»

Αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί,

Επληροφορήθην από ιερέα της Αρχιεπισκοπής μας, ότι τα τηλεοπτικά κανάλια του τόπου μας, παρουσιάζουν τουρκικάς σειράς, τας οποίας αδελφοί και συνάνθρωποί μας παρακολουθούν, με συνέπειαν, να μη μετέχουν εις τας Ακολουθίας, ιδιαιτέρως το Μέγα Απόδειπνο των Ενοριών μας.

Το θέμα αυτό είναι πολύ επικίνδυνον, ιδιαιτέρως κατά την περίοδον αυτήν της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής.

Είναι σαφές ότι, πρέπει να ενδιαφερθώμεν διά το θέμα τούτο, να ενημερώσωμε και να βοηθήσωμε τους ανθρώπους των Ενοριών της Αρχιεπισκοπής μας σχετικώς.

Είναι δυνατόν, οι Τούρκοι και οι ταινίαι αυτών, να επηρεάζουν τους ανθρώπους μας, να μη μετέχουν εις τας Ακολουθίας της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως κατά την περίοδον της Σαρακοστής;

Λοιπόν αδεφλοί και συλλειτουργοί, να ενδιαφερθήτε διά το θέμα τούτο και να πράξετε παν το δυνατόν, διά να μην εξαρτώνται οι άνθρωποί μας από τας τατινίας αυτάς των Τούρκων.

Δήτε το θέμα τούτο και να πράξητε ό,τι δύνασθε, να απαλλαγούν οι άνθρωποί μας από αυτό το πρόβλημα.

Παρακαλούμε να ενδιαφερθήτε και να πράξετε ό,τι δύνασθε, ώστε να απελευθερωθούν οι άνθρωποί μας από το κακόν τούτο.

Επί τούτοις, παρακαλούντες διά την ενημέρωσιν των Ενοριτών της Ενορίας υμών, προσβλέποντες δε εις την πρόθυμον ανταπόκρισιν αυτών εις την προτροπήν ταύτην, ευχόμεθα καλήν και ευλογημένην Αγία και Μεγάλην Τεσσαρακοστήν.

Επί τούτοις, διατελούμεν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News