Καταδικάστηκαν αγρότες από την Κρήτη για την απόβαση στην Αθήνα

Κρήτη
Καταδικάστηκαν αγρότες από την Κρήτη για την απόβαση στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποφάσισε στο δικαστήριο για τα επεισόδια που έγιναν πέρυσι το Μάρτιο με πρωταγωνιστές Κρητικούς αγρότες

Ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο χθες για τους δύο αγρότες που είχαν συλληφθεί και αφεθεί ελεύθεροι πέρυσι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ των αγροτών της Κρήτης και των δυνάμεων καταστολής, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και έτσι χθες το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή τους για την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής και την αθώωσή τους για άλλα αδικήματα.

Οι αγρότες άσκησαν έφεση. Τα επεισόδια είχαν σημειωθεί στην πλατεία Βάθης, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πέρυσι στις 8 Μαρτίου. Ήταν μια ακόμα δυναμική και μαζική απόβαση αγροτών της Κρήτης. Την υπερασπιστική γραμμή των αγροτών είχε από την πρώτη στιγμή αναλάβει ο γνωστός Ηρακλειώτης δικηγόρος Γιώργος Φραγκούλης. Ο ένας αγρότης κατάγεται από τα Πηγαϊδάκια της Μεσαράς και ο άλλος από τις Δαφνές. Οι δύο είχαν εμπλακεί όταν έσπευσαν να βοηθήσουν έναν τρίτο αγρότη που προσπαθούσε να ξεφύγει από άνδρες των ΜΑΤ. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγει ο τρίτος, αλλά οι ίδιοι να πέσουν στα χέρια των αστυνομικών.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, στη διάρκεια των περυσινών επεισοδίων, οι δυνάμεις καταστολής έριξαν “βροχή” τα χημικά και τις φωτοβολίδες κρότου-λάμψης εναντίον των διαδηλωτών αγροτών. Μάλιστα, είχαν συμμετάσχει και πολλοί αγρότες από τη Μάνη και την Καλαμάτα, που είχαν φτάσει με πούλμαν στην Αθήνα. Γενικότερα, προκλήθηκαν από νωρίς το πρωί πολύ σοβαρά επεισόδια, εξαιτίας της τεράστιας αστυνομοκρατίας που είχε προφανώς ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε μια μεγάλη ακτίνα περιφρούρησης γύρω από το κτήριο του υπουργείου, για να μην επαναληφθεί η “πολιορκία” που είχε σημειωθεί κατά την απόβαση του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News