default-image

Είσαι μαθητής με δημοσιογραφικές αναζητήσεις; Αυτός ο διαγωνισμός σε αφορά

Κρήτη
Είσαι μαθητής με δημοσιογραφικές αναζητήσεις; Αυτός ο διαγωνισμός σε αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις κατηγορίες περιμένουν την δική σου έμπνευση σχετικά με τις δημοσιογραφικές δεξιότητες.

Διαγωνισμός για τις Δημοσιογραφικές Δεξιότητες με τίτλο «Τύπος και Ουσία» οργανώνεται για μαθητές όλης της Κρήτης.

Ο διαγωνισμός αφορά στη σχολική χρονιά 2017 – 2018 και οργανώνεται από τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης» σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και την  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου.

Στο διαγωνισμό υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες:

Α) Η πρώτη κατηγορία, αυτή του σχολικού εντύπου αφορά στις εφημερίδες και τα περιοδικά τάξεων ή σχολείων που έχουν εκδοθεί κατά την τρέχουσα σχολική  χρονιά  2015- 2016. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι ηλεκτρονικές εφημερίδες, τα ηλεκτρονικά περιοδικά καθώς και όποια άλλη μορφή έντυπης αποτύπωσης σχολικής έρευνας ή προγράμματος.

Β)   Κατηγορία μαθητικού ρεπορτάζ ή φωτορεπορτάζ: Αφορά στην έρευνα γύρω από ένα θέμα ή εργασίες στο συγκεκριμένο είδος ρεπορτάζ  το οποίο δημιουργείται από εικόνες και λεζάντες με σκοπό την εξιστόρηση ενός γεγονότος. Συνήθως αφορά σε φωτογραφικό υλικό και σε κάποιες  περιπτώσεις  βίντεο.

*Εκείνο το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό στοιχείο στο φωτορεπορτάζ είναι οι εκφράσεις στα πρόσωπα όπως και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τα γεγονότα καθώς και η εφευρετικότητα στις περιγραφές που συνοδεύουν τις φωτογραφίες .

Γ) Κατηγορία μαθητικής συνέντευξης. Συνέντευξη είναι η συζήτηση που έχει ένας  δημοσιογράφος με ένα πρόσωπο ή πρόσωπα που για διάφορους λόγους  έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.  

*Στόχος της συνέντευξης, του ρεπορτάζ, αλλά και γενικά της δημοσιογραφίας είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια μέσα από τη ματιά του προσώπου που την ερευνά.

Δ) Κατηγορία μαθητικού άρθρου. Στην κατηγορία αυτή θα ενταχθούν οι εργασίες εκείνες που δεν περιλαμβάνονται στις προηγούμενες δύο αλλά αποτελούν πρωτότυπες μορφές μαθητικής έκφρασης (χρονικά, αφιερώματα, λογοτεχνικές αναφορές) χωρίς υποχρεωτικά να αντιστοιχούν στον στενό ορισμό του «άρθρου».

Οι πιο πρωτότυπες εργασίες θα δημοσιευτούν στον τοπικό Τύπο μέσα από συνεργασίες του Συλλόγου με αντίστοιχα ΜΜΕ.

Οι εργασίες μπορούν να παραδίδονται ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά, ατομικά ή ομαδικά με την υποσημείωση «Για το Διαγωνισμό Τύπος και Ουσία», στις  παρακάτω διευθύνσεις, μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018:

Α)  Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας, Φοίνικος 16, 71305, Ηράκλειο.

B) Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη, Τ.Κ.71306, Ηράκλειο

Γ) Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Ηρακλείου, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41, Τ.Κ. 71201, Ηράκλειο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6972-247002, e-mail: typoskaiousia@gmail.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News