87χρονη θα πληρώνει μέχρι τα 100 της για το χρέος της

Κρήτη
87χρονη θα πληρώνει μέχρι τα 100 της για το χρέος της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης της με προσφυγή της Ένωσης Καταναλωτών

87χρονη που προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Κρήτης για τη ρύθμιση του χρέους της με το νόμο Κατσέλη δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο στα Χανιά που γλίτωσε το σπίτι της από τον πλειστηριασμό και της ρύθμισε το χρέος της για 14 χρόνια, μέχρι δηλαδή να φτάσει στα 100.

Απογοήτευση στην Ένωση Καταναλωτών που άσκησε έφεση , καθώς όπως η πρόεδρος της Ιωάννα Μελάκη λέει στο Ράδιο 98,4 πρόκειται για υπερήλικη που αδυνατεί να πληρώνει. Η Ένωση ζητά δανειολήπτες μετά από κάποια ηλικία να εξετάζονται διαφορετικά κι από τη Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο Κατσέλη υποστηρίζει πως: «Φοβίζουν και στριμώχνουν το σύνολο των δανειοληπτών με το πρόσχημα των κακοπληρωτών. Τρομοκρατούν τους ανθρώπους της κρίσης κι όχι τους κακοπληρωτές, όπως λένε» προσθέτει.

Για την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου όλων όσοι θα ζητήσουν να προστατευτούν από το νόμο Κατσέλη και σε δεύτερο χρόνο εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, η Ιωάννα Μελάκη επισημαίνει πως καλό μπορεί να ακούγεται, πρακτικά ωστόσο άτοπο είναι, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τραπεζικοί λογαριασμοί όπως εκείνοι τους εννοούν μιας κι έχουν βάλει χέρι σε αυτούς.

Για το υπό εξέταση θέμα της αυστηροποίησης του πλαισίου αναφορικά με τις αναβολές που θα μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι, επισημαίνει ότι οι αναβολές δεν έχουν πάντα την υπαιτιότητα των δανειοληπτών και αυτό θα πρέπει να προσεχθεί.

Στις προωθούμενες αλλαγές περιλαμβάνονται επίσης: «Αυτόματη έξωση από τον νόμο για όσους διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία ή μετέβαλαν την περιουσιακή τους κατάσταση και επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας όσων τίθενται εκτός νόμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News