Κρήτη

Συλλέγουν καπάκια στο Ρέθυμνο για καλό σκοπό

Καπάκι το καπάκι έχουν γεμίσει με χαρά ανθρώπους με δυσκολίες χάρις το κοινωνικό τους έργο

Ο λόγος για τον σύλλογο ενεργών πολιτών Ρεθύμνου, «Σύνπολις» και τους εθελοντές Σαμαρείτες που έχουν πλημμυρίσει την πόλη με φιάλες συλλογής καπακιών, προσφέροντας δωρεάν, ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιά και όχι μόνο - Η ανταπόκριση του κόσμου και επιχειρήσεων είναι συγκινητική.

Μέσα σε 1,5 χρόνο έχουν συγκεντρώσει 19 τόνους από πλαστικά καπάκια και συνεχίζουν! Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα τούς στέλνουν καπάκια για να βοηθήσουν στο εγχείρημα, ενώ οι ίδιοι έχουν αναλάβει εθελοντικά τη διαλογή. Ο Ηρακλής Ζουμπουλάκης, αρχηγός των Σαμαρειτών, έχει διαθέσει εκτός από τον χρόνο του και την αποθήκη για τη συγκέντρωση και διαλογή, ενώ πολύς κόσμος συμβάλει με παντοίους τρόπους!

Είναι σημαντικό ότι με αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται οι πόροι που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για ιατρικό εξοπλισμό όλων των ειδών, αναλόγως την περίπτωση, όπως εξηγεί ο Δημήτρης Γιαννούλης που ξεκινώντας από το μηδέν, είδε το εγχείρημα να αγκαλιάζεται με θέρμη κι έτσι συνέχισε και ο ίδιος να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις. Οι μεταφορικές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν τη μεταφορά των καπακιών, το εργοστάσιο πλαστικών που τα λαμβάνει τα επιδοτεί με το παραπάνω. Όλοι βοηθούν όσο μπορούν!

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει γεμίσει με φιάλες συλλογής καπακιών και είναι πραγματικά κρίμα, άνθρωποι που έχουν ανάγκη από εξοπλισμό υγείας, να μην βοηθιούνται από τους συνανθρώπους τους, εξαιτίας της όποιας ντροπής στιγματισμού.

Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι... έχουν ανακυκλωθεί 12 κιλά μπαταρίες, έχουν εξοικονομηθεί 100 ευρώ σε κέρματα, ενώ έχουν βρεθεί λογής - λογής λοιπά αντικείμενα μέσα στις σακούλες με τα καπάκια. Το σύνθημα πάντως είναι: Και μην ξεχνάς, το καπάκι να κρατάς!

 

 

Σχόλια