default-image

15χρονος μπήκε στο ΠΑΓΝΗ με πονόδοντο - Κατέληξε στη ΜΕΘ

Κρήτη
15χρονος μπήκε στο ΠΑΓΝΗ με πονόδοντο - Κατέληξε στη ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη μητέρα του 15χρονου αγοριού, στο νοσοκομείο πήγαν τρεις φορές. Στο γιατρό πήγαν παραμονή Πρωτοχρονιάς και πήραν φάρμακο, γύρισαν σπίτι και μετά πονούσε πάλι.

Από απόστημα στο δόντι κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος χρειάστηκε να μείνει τρεις εβδομάδες σε καταστολή στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με τη μητέρα κόλλησε μικρόβιο με συνέπεια να υποστεί λοίμωξη.

Έναν απίστευτο Γολγοθά, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, ζει οικογένεια, εδώ και δύο μήνες. Όλα ξεκίνησαν από έναν πονόδοντο, που όμως, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στο 15χρονο παιδί της.

Το ανήλικο αγόρι πηγαινοερχόταν με τους γονείς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με τους γιατρούς να του δίνουν αντιβίωση και να τον στέλνουν στο σπίτι του.

Τρεις φορές στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τη μητέρα του 15χρονου αγοριού, στο νοσοκομείο πήγαν τρεις φορές. Στο γιατρό πήγαν παραμονή Πρωτοχρονιάς και πήραν φάρμακο, γύρισαν σπίτι και μετά πονούσε πάλι.

Όπως αναφέρει πήγαν πάλι στο νοσοκομείο και του καθάρισαν το δόντι και πήρε αντιβίωση, ωστόσο μετά από τρεις ημέρες πάλι πονούσε, πρήστηκε λίγο και πήγαν ξανά στο νοσοκομείο.

Την τρίτη φορά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Έκαναν εισαγωγή στο παιδί και η πανοραμική ακτινογραφία έδειξε πως υπήρχε μεγάλο απόστημα στη ρίζα του τραπεζίτη.

Τότε ενημέρωσαν τη μητέρα πως το παιδί πρέπει να χειρουργηθεί, όμως ούτε η ίδια δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να φανταστεί πως το παιδί της θα κατέληγε στην Εντατική, αφού το απόστημα είχε επεκταθεί ως το λαιμό.

«Μπήκε μέσα στο χειρουργείο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μητέρα «και έβγαλαν το δόντι, το καθαρίσανε και πήγαμε στην εντατική μετά. Για ένα δόντι το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Τρεις εβδομάδες σε καταστολή».

Η περιπέτειά του ωστόσο δεν τελείωσε εκεί, καθώς κόλλησε μικρόβιο στη Μονάδα, με συνέπεια να υποστεί και λοίμωξη. Ο 15χρονος που όπως λέει η μητέρα του έχασε 15 κιλά, πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες και αναρρώνει στο σπίτι του με τους γιατρούς να τον παρακολουθούν στενά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει να γίνει διερεύνηση του περιστατικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε ζήτημα ολιγωρίας κάποιων γιατρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News