Κρήτη

Στήθηκε κινηματογραφική καταδίωξη για ένα… λαγό

Όχι ένα, αλλά δύο… καρτέρια έστησαν σε κυνηγό οι θηροφύλακες στην Κρήτη, για ένα… λαγό

«Το δις εξαμαρτείν…», φαίνεται ότι ένας κυνηγός στο Ρέθυμνο δε γνωρίζει τη συγκεκριμένη παροιμία, αφού μπορεί την πρώτη φορά να αντιστάθηκε στη σύλληψη, όμως τη δεύτερη και μετά από μία… κινηματογραφική καταδίωξη!

Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ, άνδρες της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ρεθύμνου, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται με τη χρήση προβολέα, στην περιοχή μεταξύ Ορνέ και Χορδάκι, με τους αρμοδίους να στήνουν όχι ένα, αλλά δύο σημεία ελέγχου ώστε να προβούν σε έλεγχο του οχήματος.

Οι στιγμές που ακολούθησαν θα μπορούσαν να ήταν βγαλμένες από… κινηματογραφική ταινία, αφού στο πρώτο σημείο ελέγχου, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και… έφυγε, ενώ στο δεύτερο σημείο ελέγχου και, παρά την προσπάθεια των θηροφυλάκων, κατάφερε αρχικά να διαφύγει, όμως, εν τέλει, τον «έπιασαν»!

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ενός θηροφύλακα. Οι θηροφύλακες ακολούθησαν τον κυνηγό με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κατάφεραν να το σταματήσουν μέσα στον οικισμό του Ορνέ. Ο οδηγός πέταξε τα σύνεργα της παράνομης θήρας και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε από τον ένα θηροφύλακα και συνελήφθη.

Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών, όπου βρέθηκαν ένα σακίδιο με ένα σκοτωμένο λαγό, ένας προβολέας, ένα μονόκαννο όπλο και 18 φυσίγγια.

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν, μαζί με το όχημα του λαθροθήρα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Σχόλια