Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στη Χερσόνησο

Κρήτη
Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aργά τα βήματα μας παραδέχεται ο πρόεδρος της οδικής επιτροπής της βουλής. Τώρα κοιτάμε κατάματα το πρόβλημα η θέση του εργαστηρίου οδικής ασφάλειας του ΤΕΙ. Για επικίνδυνες πόλεις μιλά ο συγκοινωνιολόγος από ΕΜΠ.

Τις απόψεις τους ξεδιπλώνουν μέσω του Ράδιο 98,4 οι φορείς που θα πάρουν μέρος στο διήμερο οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου στις 2 και 3 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Γουρνών, αν και οι βιωματικές δράσεις για τους μαθητές σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κι έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεκίνησαν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Τίτλος του διημέρου: «Δρόμος Ζωής» και στόχο να καταδείξει πλέον την ανάγκη της πρόληψης , αλλαγής κουλτούρας και στάσης ζωής, όταν οι έρευνες καταδεικνύουν τόσο την ευθύνη του οδηγού στην πρόκληση ενός τροχαίου, ποσοστό 85%, όσο και την ευθύνη της Πολιτείας και των φορέων της.

 «Απαιτείται να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εντοπίσουμε τις ελλείψεις μας, να διεκδικήσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας. Απαιτείται να ενώσουμε δυνάμεις οι αυτοδιοικητικοί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

 «Αργά τα βήματα στην κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας, αλλά ουσιαστικά, με κύρια αιτία τη γραφειοκρατία και τη δαιδαλώδη διαδρομή της» παραδέχεται ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Γιώργος Ουρσουζίδης.

Μιλά για την προσπάθεια κατανόησης από τα αρμόδια υπουργεία των αιτημάτων της αυτοδιοίκησης κι άλλων φορέων ανά την Ελλάδα,  επαινεί τη στάση των νέων ανθρώπων σήμερα που φέρονται στην πλειοψηφία τους αποφασισμένοι να γυρίσουν σελίδα και για του λόγου το αληθές σημειώνει πως  το 2017 οι νεκροί στη χώρα ήταν 730 και το 2000-2001 ανέχονταν στους 2.000.

 «Κοιτάμε πια το πρόβλημα στα μάτια. Αργήσαμε είναι αλήθεια αλλά ξεκινήσαμε. Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής που μπαίνει στα σχολεία είναι το πλέον ουσιαστικό βήμα» επισημαίνει από την πλευρά της η Μαρία Παπαδακάκη, καθηγήτρια εφαρμογών στο τμήμα κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ και Διευθύντρια του εργαστηρίου υγείας και οδικής ασφάλειας .

 Αυστηρός με τη μέχρι σήμερα δράση της πολιτείας ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής, συγκοινωνιολόγος, πολεοδόμος στο ΕΜΠ. «Φτιάξαμε επικίνδυνες πόλεις. Οι αυθαιρεσίες τις πλήγωσαν ανεπανόρθωτα.  Σήμερα υποκρινόμαστε σε πολλά από αυτά που λέμε, ξεκινώντας από τον ΚΟΚ που όποιος τον έχει μελετήσει κατανοεί πλήρως τις στρεβλώσεις του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News