default-image

Πέφτει η αυλαία των εκπτώσεων χωρίς όμως να.... τελειώσουν

Κρήτη
Πέφτει η αυλαία των εκπτώσεων χωρίς όμως να.... τελειώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών αποτυπώνεται και στο λιανεμπόριο, λέει στο Ράδιο 98,4 ο Μανόλης Κουμαντάκης.

 Αυλαία σήμερα των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και εφαρμογή από αύριο έως τις 15 Μαρτίου, των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων που δεν πραγματοποιηθήκαν σε επίπεδο Κρήτης με απόφαση των Αντιπεριφερειών, όπως είπε ο Μανόλης Κουμαντάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο Ράδιο 98,4.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της κανονικής περιόδου των εκπτώσεων σημείωσε πως στο λιανικό εμπόριο έμειναν μόνο στις μεγάλες προσδοκίες καθώς τα νοικοκυριά δεν έχουν πια την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Το κλίμα επιδεινώνει περαιτέρω ο ασφυκτικός κλοιός με τους πλειστηριασμούς, προσθέτει, και το γεγονός ότι μαζί με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές πλειστηριάζονται και σπίτια, πρώτες κατοικίες.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ στην πρόταση της περί ανάπτυξης του Χειμερινού Τουρισμού που έχει τη δυνατότητα να πάει μπροστά την Κρήτη.

Οι εμπορικοί σύλλογοι του νησιού μάλιστα και οι φορείς του Τουρισμού κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Ρέθυμνο αποφάσισαν πως ορίζουν την Περιφέρεια ως το φορέα που θα κινήσει τα νήματα και θα οδηγήσει τα βήματα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Την συνεργασία όλων των φορέων και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας με συγκεκριμένα μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη, ζήτησε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News