Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο που ζήτησε τουρκική άδεια για έρευνες

Κρήτη
Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο που ζήτησε τουρκική άδεια για έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον προκλητικό τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», η Τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», δημοσίευσε ότι Γερμανικό πλοίο, το οποίο είναι δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, ζήτησε άδεια από την Άγκυρα και όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, μέχρι και την Κρήτη.

 Με ένα προκλητικό δημοσίευμα που εμπλέκει μέσα το λιμάνι του Ηρακλείου της εφημερίδας «Μιλιέτ», τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της μορφή, όπως αποκάλυψε απόψε στο κεντρικό της δελτίο η ΚΡΗΤΗ TV, υπογραμμίζεται με περιπαικτικό τρόπο από την πλευρά των Τούρκων, μία νέα διάσταση με σημείο αναφοράς το πλοίο «Maria S. Merian», του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Με βάση λοιπόν τα όσα υποστηρίζει, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, το γερμανικό πλοίο που παραμένει στο Ηράκλειο, φέρεται να ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στη περιοχή Κρήτης και Κύπρου, όπου όπως τονίζει μάλιστα η «Μιλιέτ», η Τουρκία εξέδωσε Navtex, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μία περιοχή 580 χλμ., προκειμένου να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Ωστόσο ο επικοινωνιακός πόλεμος καλά κρατεί μεταξύ Άγκυρας, Βερολίνου, Βρυξελλών και Αθήνας, όπως και της Λευκωσίας, καθώς όπως προκύπτει μετά τις νέες Navtex της Τουρκίας για άσκηση, με πραγματικά πυρά το απόγευμα, στην ίδια περιοχή, προκύπτει ότι το γερμανικό πλοίο που παραμένει δεμένο το λιμάνι του Ηρακλείου, πήρε άδεια για τις έρευνες από την Ελληνική Δημοκρατία, παρά το πανηγυρικό και συνάμα περιπαικτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.  

Μάλιστα, η Τούρκοι στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το θέμα ψηλά στη βαθμίδα της επικαιρότητας, η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση το έχει μέσα στα δύο πρώτα.

Το πλοίο έχει πάρει κανονικά όλες τις άδειες, όμως, οι Τούρκοι, πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση βγάζοντας Navtex, για όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, αρχιπλοίαρχος, Κώστας Φυτηρής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News