Τριακόσιες μουριές προσβλήθηκαν από επικίνδυνο έντομο στο Ηράκλειο

Κρήτη
Τριακόσιες μουριές προσβλήθηκαν από επικίνδυνο έντομο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της κοπής μουριών στο Ηράκλειο που προσβλήθηκαν από έντομο από την Ασία το οποίο νεκρώνει τα δέντρα και με άμεσο κίνδυνο εξάπλωσης του.

Επιχείρηση κοπής δεκάδων δέντρων μουριάς που προσβλήθηκαν από τη μεγάλη απειλή εντόμου, ξεκίνησε στο Ηράκλειο από την Υπηρεσία Πρασίνου και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωσή του.

Τριακόσια περίπου δέντρα μουριάς προσβλήθηκαν από το ξυλοφάγο έντομο, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή, την ώρα που υπάρχουν συνολικά 3.800 δέντρα μουριάς στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τις προνύμφες που υπήρχαν στα δέντρα μουριάς, με την υπηρεσία να τοποθετηθεί από τον ερχόμενο Μάιο, ειδική κόλλα στον κορμό δέντρων για την παγίδευση του εντόμου, το οποίο όπως βλέπουμε και στα πλάνα νεκρώνει τα δέντρα.

Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ΚΡΗΤΗ TV, καταγράφεται για πρώτη φορά στον δήμο Ηρακλείου, ενώ αποτελεί την πρώτη καταγραφή στον ελληνικό χώρο.  Ενώ σύμφωνα με την βιβλιογραφία μπορεί να προσβάλλει ακόμα και τα αμπέλια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News