Ποιο είναι το «κλειδί» για το χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη;

Κρήτη
Ποιο είναι το «κλειδί» για το χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες προσπάθειες από τους φορείς της αυτοδιοίκησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Νέες προσπάθειες από τους φορείς της αυτοδιοίκησης με τους κοινωνικούς εταίρους ξεκινούν για τον 12μηνο τουρισμό στην Κρήτη.

Μετά την ιδιωτική πρωτοβουλία των τελευταίων ετών που στέφεται με επιτυχία, οι εμπορικοί σύλλογοι του νησιού κάλεσαν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα δεδομένα για να προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασμός.

Στις υποδομές και στη συνεργασία των φορέων τοποθετεί το «κλειδί» που θα ανοίξει την πύλη του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κρήτη ο περιφερειάρχης του νησιού, Σταύρος Αρναουτάκης, θεωρώντας ότι πρέπει και η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το κράτος να στηρίξουν το νέο εγχείρημα.

Ο εμπορικός κόσμος, δια του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Μανώλη Κουμαντάκη και του προέδρου του Συλλόγου του Ρεθύμνου, Γιώργου Πολιουδάκη, καλούν τους δημόσιους φορείς να θέσουν υπό την ομπρέλα τους τη διαφήμιση του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, όπως και να αναπτύξουν τις χειμερινές θεματικές τουρισμού στη νέα κατεύθυνση.

Από πλευράς διευθυντών ξενοδοχείων, ο Γιώργος Πελεκανάκης τόνισε και την συμβολή του κράτους που θα έπρεπε να επιδοτεί την χειμερινή εργασία στα ξενοδοχεία, αντί την... ανεργία, όπως και να παράσχει φορολογικά κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δεδομένου ότι και οι ανταγωνίστριες χώρες προσφέρουν πακέτα διακοπών σε πολύ χαμηλές τιμές τους χειμερινούς μήνες.

«Διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά δεν αρκεί μόνο η Περιφέρεια. Χρειάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς να συνεργαστούν για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως με ιδιωτική πρωτοβουλία, ξεκίνησε το πρόγραμμα με το οποίο έρχονται 50.000 Γερμανοί τουρίστες. «Εκτίμηση μας είναι ότι έχει πάει παρά πολύ καλά. Αρκεί να λάβουμε υπόψη πως περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι που θα ήταν στο ταμείο ανεργίας, δουλεύουν στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό. Χρειάζεται όμως να μην υπάρξει πισωγύρισμα, από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε αυτή την προσπάθεια που έγινε τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 και να προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των υποδομών υπογράμμισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό χωρίς υποδομές, αναφέροντας ως θετική εξέλιξη το

γεγονός πως το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» θα είναι τον Απρίλιο έτοιμο. «Όμως, πρέπει να δούμε τον ΒΟΑΚ, τις υποδομές συνολικά για τα οδικά δίκτυα. Άρα, διεκδικούμε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του Βόρειου οδικού Άξονα και βεβαίως δράσεις στήριξης του Υπουργείου Τουρισμού και κίνητρα που θα δώσει για να ξεκινήσει από την Κρήτη ο χειμερινός τουρισμός», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News