Ενώνουν δυνάμεις για τον «πόλεμο» των τροχαίων

Κρήτη
Ενώνουν δυνάμεις για τον «πόλεμο» των τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις αρχές του 2018 μέχρι και σήμερα, 8 οικογένειες έχουν χάσει τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη αποτελούν μία θλιβερή πραγματικότητα. Έτσι, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αποφάσισε να αναλάβει δράση και να δημιουργήσει μία καμπάνια, σε παραγωγή της ΚΡΗΤΗ TV με κεντρικό μήνυμα «Τα τροχαία είναι πληγή!».

Εκκλησία, Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, αλλά και οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό επιτελείο της ΚΡΗΤΗ TV, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία άκρως ρεαλιστική αναπαράσταση ενός τροχαίου ατυχήματος σε κεντρικό δρόμο της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

Οι εικόνες από τη δημιουργία του τρέιλερ συγκλονίζουν: δύο οδηγοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα «ενεπλάκησαν» σε τροχαίο ατύχημα, με τον άνδρα μάλιστα να «εγκλωβίζεται» στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του. Στο πλαίσιο αυτό, η εξελισσόμενη πράξη πραγματεύεται την παρουσίαση σοβαρού τροχαίου συμβάντος, με απεγκλωβισμό και διάσωση των θυμάτων, καθώς και στοχευμένα μηνύματα των εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων από το σημείο.

Το ΕΚΑΒ, η πυροσβεστική και η Τροχαία, με οχήματα αλλά και προσωπικό συμμετείχαν στα γυρίσματα του τρέιλερ, «δοκιμάζοντας», ταυτόχρονα, τις δυνάμεις τους και αποδεικνύοντας ότι η συμβολή τους σε ένα τροχαίο ατύχημα είναι παραπάνω από πολύτιμη.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης «πίσω» από την ιδέα

«Τα τροχαία αποτελούν ”πληγή” για την Κρήτη, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωτοσύγκελλος π. Μεθόδιος Βερνιδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, παρομοιάζοντας μάλιστα τα τροχαία δυστυχήματα με έναν πόλεμο.

Σκοπός της δημιουργίας του σποτ, είναι η ευαισθητοποίηση των Κρητικών αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, με τον π. Μεθόδιο να εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, να τηρούν τον ΚΟΚ, να μην οδηγούν χωρίς κράνος και χωρίς ζώνη ασφαλείας και να μην πιάνουν το τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, ή έχοντας διάθεση για τρέξιμο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

«Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, σχεδόν καθημερινά μετράμε θύματα στην άσφαλτο, ή βλέπουμε ανθρώπους να αποκτούν προβλήματα υγεία εξαιτίας ενός τροχαίου, προβλήματα που δεν είναι αντιμετωπίσιμα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφήνουν πίσω τους τη ζωή τους, τα παιδιά τους, τις υποχρεώσεις τους και πολλές φορές στα δικά τους χέρια έχουν και τις ζωές άλλων, τόσο όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, όσο και των γύρω τους.», ανέφερε ο π. Μεθόδιος.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος στα γυρίσματα του σποτ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News