Συνέδριο για το μητρικό θηλασμό

Κρήτη
Συνέδριο για το μητρικό θηλασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερο συνέδριο για το μητρικό θηλασμό διοργανώνουν τον Απρίλιο στο Ρέθυμνο ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας “Γαλαξίας”, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece.

Το επετειακό αυτό συνέδριο με τίτλο «10 χρόνια “Γαλαξίας” - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece): Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!» θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Απριλίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

Στο επετειακό και ενωτικό αυτό συνέδριο θα μιλήσουν δύο σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές (με ταυτόχρονη διερμηνεία), ο Καναδός παιδίατρος Jack Newman, σύμβουλος για θέματα θηλασμού της UNICEF, και η Αμερικανίδα ψυχολόγος Kathleen Kendall-Tackett, συγγραφέας παγκοσμίως best-seller βιβλίων για το θηλασμό και την επίδρασή του στην ψυχολογία της μητέρας. Και οι δύο αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς ιατρικού δυναμικού σχετικές με το εν λόγω αντικείμενο. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες νεογνολόγοι, παιδίατροι, ενδοκρινολόγος, IBCLCs, La Leche league Leaders, αλλά και ειδικοί υποστηρικτές της προώθησης του μητρικού θηλασμού, ενώ την έναρξή του θα σηματοδοτήσει με χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Στόχος μας», αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι να καλυφθεί το θέμα του θηλασμού συνολικά και να υποστηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μέσα από τις τεκμηριωμένες επιστημονικά ομιλίες των συνέδρων μας».

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι: Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, παιδίατρος-νεογνολόγος, πιστοποιημένη σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, διευθύντρια ΕΣΥ Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Π.Γ. Νοσοκομείο “Αττικόν”, πρόεδρος Συλλόγου “Γαλαξίας”, Νίκος Βαράκης, παιδίατρος, πιστοποιημένος σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, και Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη, σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, υπεύθυνη Επικοινωνίας της WABA για Ελλάδα & Κύπρο, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News