Και Κρητικός υπουργός με επίδομα ενοικίου - Τι απαντά ο ίδιος

Κρήτη
Και Κρητικός υπουργός με επίδομα ενοικίου - Τι απαντά ο ίδιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε άλλους τρεις κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης είχε εγκριθεί το επίδομα ενοικίου

Μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου τρεις ακόμα εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης λάμβαναν το επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πρόκειται για τους:

- Κώστα Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό Παιδείας (Σεπτέμβριος 2015 έως σήμερα), ο οποίος είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (Ιανουάριο 2015-Αυγουστο 2015), δηλαδή την πρώτη περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έλαβε ένα κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.

- Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ (Ιανουάριος 2015-Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 2015- Νοέμβριο 2016). ο κ.Μαρδας, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έκανε αίτηση και το έλαβε στις 25 Απριλίου 2016 και έτσι 8 μήνες αργότερα εγκρίθηκε η δαπάνη. Μάλιστα φέρεται να είναι και ένα από τα πρόσωπα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίμαχη διάταξη.

- Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ιανουάριος 2015 -Ιούλιος 2015) και υφυπουργός Υποδομών (Σεπτέμβριος 2015-Φεβρουάριο 2016).

Ο Κώστας Φωτάκης, με έκτακτη παρέμβασή του στην εκπομπή του Σκάι, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του έκαναν αίτηση για το επίδομα ενοικίου, η δαπάνη εγκρίθηκε, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το επίδομα ενοικίου από τον ίδιο. «Βρήκα κατοικία δική μου, δηλαδή του γιού μου, και δεν έχω κάνει χρήση του επιδόματος», δήλωσε.

«Το χαρτί γράφει για δαπάνες διαμονής, εγώ μένω εκτός Αθηνών, εγκρίθηκαν δαπάνες για όταν χρειαστεί να μείνω», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Οι δαπάνες αυτές έχουν μείνει σε έναν λογαριασμό και στο τέλος επιστρέφουν στον κρατικό κορβανά», διαβεβαίωσε.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι πήρε 250 ευρώ για διαμονή σε δωμάτιο. Οταν του επεσημάνθηκε ότι εγκρίθηκε δαπάνη επιδότησης ενοικίου 7.000 ευρώ, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, στην ίδια εκπομπή, «έκανα αίτηση για να πάρω το ποσό που θα προσεκόμιζα με δικαιολογητικά» και ότι τελικά πήρε μόνο 350 ευρώ από το σύνολο της δαπάνης.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και για τους βουλευτές. Εγώ δεν έχω σπίτι, κι αν δείτε πού έμενα, θα καταλάβετε. Εμενα στο Αιγάλεω, και είμαι υπερήφανος γι'αυτό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Μάρδα τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αγνοια ο Τζανακόπουλος

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια για το εάν και άλλοι υπουργοί πέραν της κ. Αντωνοπούλου έχουν κάνει χρήση της διάταξης για επιδότηση στέγης.

Μιλώντας στον Alpha παραδέχτηκε ότι η νομοθέτηση σχετική διάταξη ήταν «ατυχής» και προανήγγειλε ότι θα καταργηθεί σύντομα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News