Με «αέρα» αλλαγής η Ντόρα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Με «αέρα» αλλαγής η Ντόρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα Χανιά, στο Ηράκλειο βρίσκεται η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.

Μετά τα Χανιά, στο Ηράκλειο βρίσκεται η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.-βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Χθες μάλιστα από τη δυτική Κρήτη έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. 

Συνοδευόμενη από το γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο σήμερα και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, καθώς και στοχευμένες επισκέψεις.

Η κα Μπακογιάννη ενημερώνεται για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των έργων, την αποκέντρωση και θεσμικά ζητήματα.

 Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:

 - 11 π.μ.: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και των δημάρχων του νομού Ηρακλείου.

 - 12:45 μ.μ.: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στην Αρχιεπισκοπή.

- 1:15 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

- 5:30 μ.μ.: Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

- 6 μ.μ.: Εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπους επιστημονικών, παραγωγικών, κλαδικών και οικονομικών φορέων του νομού Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης”.

 Η. κ. Μπακογιάννη θα είναι επίσημη ομιλήτρια σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ και ο τομεάρχης κ. Ευάγγελος Καρκανάκης.

 Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αγορά του νομού Ηρακλείου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς το ΑΕΠ του νομού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση την τελευταία 15ετία, είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, το 2013 και το 2014, παρουσίασε άνοδο. Όμως από το 2015 σημειώνει νέα μείωση. Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό απασχόλησης-ανεργίας που παρουσιάζει ο νομός. Το 2017 ήταν ένα έτος που καταγράφηκαν περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις. ».

 Για την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη 1 το μεσημέρι επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο και στις 2 μ.μ. περιοδεία στην περιοχή του Κρουσώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News