Νέα σχολεία σε χώρους του ΚΕΓΕ Ρεθύμνου

Κρήτη
Νέα σχολεία σε χώρους του ΚΕΓΕ Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοψία ήταν απαραίτητη προκειμένου να γίνει θετική εισήγηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δράση προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εγκαταλελειμμένα κτίρια του Ρεθύμνου πήραν φορείς.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Ηρακλείου κα. Αγάπη Βασιλείου προχώρησε σε αυτοψία στο κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους του ΚΕΓΕ Ρεθύμνου.

Κι αυτό με σκοπό την παραχώρηση χρήσης του ΚΕΓΕ ώστε να μεταφερθούν στους χώρους του σχολικές μονάδες.

Δείτε την ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/2/18 αυτοψία στο κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους του ΚΕΓΕ Ρεθύμνου από την προϊσταμένη του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Ηρακλείου κα Αγάπη Βασιλείου.

Η αυτοψία ήταν απαραίτητη προκειμένου να γίνει θετική εισήγηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου στον Δήμο Ρεθύμνου, ώστε να μεταφερθούν εκεί δυο σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής, τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΕΕΓΛ) Ρεθύμνου.

Εκτός από την κα Βασιλείου, παρόντες ήταν η διευθύντρια του ΕΕΕΓΛ Ρεθύμνου κα Κουρρή, ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου κ. Μοσχονάς, η υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κα Στάμαργα, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνης κ. Τσαχάκης, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΕΕΕΓΛ κ. Λαμπαθάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργαλής και οι πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κ. Αδράμης, Τζουράς και Σουρουλής.

Η κα Βασιλείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε θετική εισήγηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, αφού διαπίστωσε ότι το κτίριο θα είναι κατάλληλο για τη στέγαση και λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής μετά τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του χώρου, τις οποίες προτίθεται να εκτελέσει ο Δήμος Ρεθύμνου. Ο κ. Γεωργαλής εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνου να διεκδικήσει την άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου αποκατάστασης και διαμόρφωσης του συνόλου των εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των προαναφερθεισών δομών.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει καταρχήν την ικανοποίησή της για την επανέναρξη των διαδικασιών και δηλώνει τη βούλησή της να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και να πιέσει όπου χρειαστεί για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη και άρτια ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών, καθώς και για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Το γεγονός ότι η αυτοψία πραγματοποιήθηκε μία μόλις ημέρα μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕΡ και των φορέων της Ειδικής Αγωγής στα γραφεία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στο Ηράκλειο, και αφού είχε προηγηθεί μια συνολική συνεργασία και κινητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών, αναδεικνύει και την διαρκή ανάγκη άσκησης πίεσης για τα επείγοντα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News