Τους «έρχονται»… ραβασάκια, 11 χρόνια μετά, για παράνομο παρκάρισμα

Κρήτη
Τους «έρχονται»… ραβασάκια, 11 χρόνια μετά, για παράνομο παρκάρισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραβασάκια 11 χρόνια μετά θα λάβουν όσοι παρανόμησαν, από το 2007 μέχρι σήμερα

Ραβασάκια για κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί από το 2007 μέχρι σήμερα για παράνομη στάθμευση στο Ενετικό λιμάνι, θα στείλει τις επόμενες ημέρες σε χιλιάδες κακοπληρωτές το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Από τις 16.374 κλήσεις, έχουν συσσωρευθεί οφειλές από πρόστιμα που φτάνουν τις 627.543 ευρώ!

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής καταγραφής των κλήσεων και των στοιχείων των παραβατών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία είσπραξης των προστίμων. Αν οι παραβάτες δεν ανταποκριθούν, το ποσό της οφειλής θα καταγραφεί ως χρέος προς την Εφορία.

Τα τελευταία χρόνια οπότε και άρχισε να εφαρμόζεται ο κανονισμός απαγόρευσης της στάθμευσης στην Πλατεία του Τελωνείου καθώς και σε όλο το μήκος των ακτών Κουντουριώτη, Τομπάζη, Σουρμελή και Ενώσεως, η εικόνα έχει βελτιωθεί.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώνονται αποδεικνύει πως μεγάλο ποσοστό των Χανιωτών αρνείται να απαλλαγεί από νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ακόμη και σήμερα πάντως πολλοί είναι οι οδηγοί που παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις επιμένουν να σταθμεύουν μπροστά από τα μνημεία του Ενετικού λιμανιού.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News