Αναβολή πήρε η δίκη των «25» του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Κρήτη
Αναβολή πήρε η δίκη των «25» του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή για την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα πήρε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 16 Απριλίου 2018, εξαιτίας της αναβολής που ζήτησαν ορισμένοι εκ των «25» κατηγορουμένων.

Στο εδώλιο ήταν προγραμματισμένο να καθίσουν σήμερα συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας αστυνομικός, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Μάρτιο.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι αλλοδαποί από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βουλγαρία. Ωστόσο, μεταξύ των κατηγορουμένων, βρίσκονται και έξι Κρητικοί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο κάποιων κατηγορουμένων, κ. Γεώργιο Κοκοσάλη, ο ίδιος θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία σήμερα, καθώς πιστεύει στην αθωότητα ορισμένων από τους κατηγορούμενους, με τον ίδιο να τονίζει ότι: «Η δικαιοσύνη, θα “μιλήσει”».  

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά την «έφοδο» των Διωκτικών Αρχών σε σπήλαιο και σε μάντρα, σε Τσούτσουρα και Δεμάτι, στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Βιάννου. Εκεί είχαν εντοπιστεί συνολικά 113 πρόσφυγες –μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά- να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, ακόμη και σε σπηλιές.

Το περιφερειακό δίκτυο της Κρήτης φέρεται ότι δρούσε σε συνεργασία με το δίκτυο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του πυρήνα της Αλεξάνδρειας , έβρισκαν μετανάστες που ήθελαν να διαφύγουν από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε πλοιάρια 70 έως 100 ατόμων και τους μετέφεραν στα νότια παράλια της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News