Κρήτη

Οι Κρητικοί αρτοποιοί προς την κορυφή!

Αρκετές είναι οι αθλητικές διακρίσεις που έχουν προσφέρει στην Κρήτη οι αθλητές της, αλλά αυτή τη φορά μια διαφορετική ομάδα θα διεκδικήσει ένα... αλλιώτικο πρωτάθλημα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η Ομάδα Αρτοποιών του νομού Ηρακλείου, η οποία διαγωνίζεται στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού που διεξάγεται από χθες έως και σήμερα στους χώρους της ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της 8ης ARTOZYMA.

Ομάδες αρτοποιών από όλη την Ελλάδα συναγωνίζονται, παρουσιάζοντας παραδοσιακές ξεχασμένες συνταγές προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο γευστικός πλούτος κάθε περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στην παρασκευή ψωμιού, σε γλυκές και αλμυρές γεύσεις πρωινού και σε εικαστικά καλλιτεχνήματα με ζυμάρι.

Στην Ομάδα του Ηρακλείου συμμετέχουν οι αρτοποιοί Σπύρος Ρυσσάκης, Γιώργος Γκρέκας, Βασίλης Καμαράτος και Ελευθερία Ρουσιάκη.

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα Αρτοποιών του Ηρακλείου, με άλλη σύνθεση, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο αντίστοιχο 2ο Πρωτάθλημα Ψωμιού που είχε διεξαχθεί στους ίδιους χώρους πριν από δύο χρόνια, και αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, παρουσιάζοντας τα κρητικά αρτοσκευάσματα σε διεθνείς εκδηλώσεις.

Σχόλια