Έντονη η «γαλάζια» κινητικότητα στην Κρήτη

Κρήτη
Έντονη η «γαλάζια» κινητικότητα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έντονη “γαλάζια” κινητικότητα ξεκινά η εβδομάδα στο Ηράκλειο...

Αύριο και μεθαύριο, η τομεάρχης Οικονομίας-Ανάπτυξης κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί με το γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο νομό Ηρακλείου με επισκέψεις, επαφές, συναντήσεις και ομιλίες, ενώ στις 3 σήμερα το μεσημέρι ο κ. Αυγενάκης με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με φόντο τις εξελίξεις γύρω από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και το ΒΟΑΚ.

Ήδη μάλιστα προ ημερών ο κ. Βολουδάκης είχε δώσει ένα στίγμα, εξαπολύοντας επίθεση προς τη διοίκηση του ΟΑΚ, την οποία και κατηγόρησε ότι «ευλογεί» την υποβάθμιση-απαξίωση του Οργανισμού!

Αναλυτικότερα, συναντήσεις, επαφές, συσκέψεις και επισκέψεις περιλαμβάνει η πλούσια, “φορτωμένη” ατζέντα της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη η τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη στο νομό Ηρακλείου, συνοδεία του γραμματέα και βουλευτή Ηρακλείου του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Η διήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Λευτέρη Αυγενάκη στο ν. Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την προετοιμασία του κόμματος για τις εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού, αλλά και να εξειδικευτεί ο προγραμματικός λόγος της Ν.Δ. με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κάθε περιοχή, καθώς και ο εντοπισμός στελεχών από κάθε περιφέρεια. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, καθώς και στοχευμένες επισκέψεις».

Το πρόγραμμα τις διήμερης περιοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως εξής:

- Αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου:

11 π.μ.: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη και των δημάρχων του νομού Ηρακλείου.

12:45 μ.μ.: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στην Αρχιεπισκοπή.

1:15 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

5:30 μ.μ.: Σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

6:00 μ.μ.: Εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπων επιστημονικών, παραγωγικών, κλαδικών και οικονομικών φορέων του νομού Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης”.

- Μεθαύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου:

1 μ.μ.: Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, στην Τύλισο.

2 μ.μ.: Περιοδεία στην περιοχή του Κρουσώνα.

Στο επίκεντρο ο ΟΑΚ Α.Ε.

Μία ημέρα πριν τη διήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Λευτέρη Αυγενάκη (σ.σ. σήμερα), ο γραμματέας της Ν.Δ. μαζί με τον Μανούσο Βολουδάκη θα βρεθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με επίκεντρο τον ΟΑΚ Α.Ε. και το ΒΟΑΚ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που έβγαλε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, «ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ.-βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην υπουργός-πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα “Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης - Απαραίτητο εργαλείο για τα βασικά έργα υποδομής στην Κρήτη” τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου (σ.σ. σήμερα) και ώρα 3 μ.μ., στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38».

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο πρώην υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης είχε σηκώσει τους τόνους για τον ΟΑΚ. Με ανάρτησή του στα social media ο πρώην βουλευτής Χανίων είχε σχολιάσει καυστικά το θέμα της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων από τον Οργανισμό, για την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ.

«Η διοίκηση του ΟΑΚ εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου με σκοπό να δικαιολογήσει την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Οργανισμό (ναι, η ίδια η διοίκηση, αντί να διαμαρτυρηθεί, δικαιολογεί την αφαίρεση αρμοδιοτήτων, σαν να ήταν Γραφείο Τύπου του υπουργού!). Επί της ουσίας, ισχυρίζονται δύο πράγματα: Πρώτον, ότι δεν έγινε και τίποτα με την τροπολογία που ψηφίστηκε, όλα παραμένουν μια χαρά, όπως πριν. Δεύτερον, ότι την ίδρυση του ΟΑΚ δεν τη σχεδιάσαμε καλά το 2013: Δεν είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, δεν προβλέφθηκε η στελέχωση κ.λπ.

Για το πρώτο: Ο ιδρυτικός νόμος όριζε ότι τις αρμοδιότητες επί του ΒΟΑΚ τις ασκεί ο ΟΑΚ - τελεία και παύλα. Την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε τροπολογία που ορίζει ότι τις αρμοδιότητες επί του ΒΟΑΚ ο ΟΑΚ τις ασκεί κατόπιν Υπουργικής Αποφάσεως. Αν θέλει ο υπουργός, κατά περίπτωση, τις δίνει, αν δε θέλει δεν τις δίνει. Αυτό συνιστά αλλαγή του ιδρυτικού νόμου Για το δεύτερο, ως προς το σχεδιασμό της ίδρυσης του ΟΑΚ: Είναι απλώς ψέμα ότι δεν προβλέψαμε χρηματοδότηση. Κατανοώ την τραγικότητα της θέσης της διοίκησης του ΟΑΚ: Η κομματική πειθαρχία τούς αναγκάζει να πουν οι ίδιοι ότι καλά τους κάνουν και τους υποβιβάζουν! Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, αν κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, τουλάχιστον σωπαίνει...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News